Violeta Marković iz Narodne stranke dobila prijavu pa kaže da sloboda nema cenu 1

Violeta Marković, potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku, dobila je danas prekršajni nalog zbog učešća na prvoj protestnoj blokadi 27. novembra u Preljini.

U njenom nalogu piše da se 27. novembra u 13 sati i 55 minuta u Preljini na državnom putu prvog B reda u blizini crkve i pešačke pasarele preko navedenog puta u svojstvu pešaka kretala po kolovozu i zadržavala na njemu čime je postupila suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Treba da uplati 5.000 dinara kazne.

– Njihov dokaz je video zapis. Imali su mobolne telefone kojim su snimali. Želim da se sud izjasni o tome. Podneću podnesak Prekršajnom sudu sa zahtevom za sudskim odlučivanjem. Ja sam u 13 sati i 55 minuta bila na trotoaru i nisam bila na kolovozu. I želim da se sudi po tom pitanju – kaže Marković za Danas.

On ukazuje na to da nju niko nije legitimisao, niti joj je iko prišao i legitimisao se kao policija uprkos tome što službeno lice u civilu ima obavezu da se legitimiše.

– Kako ja mogu da znam da li je on izašao iz SNS prostorije ili policijske uprave. Ovo je postupak partijskog delovanja – navodi ona.

Upitana očekuje li još prijava, budući da je bila i na naredne dve blokade, ona odgovara da nema problem s tim.

– Sloboda nema cenu ma koliko koštala. Ti izvršitelji kažu da samo rade svoj posao. U samoj policijskoj upravi se izbegava potpisivanje naloga, budući da je nalog potpisala mlada devojka koja je tek počela da radi u policijskoj upravi. To govori mnogo o tome da li su ti mladi ljudi u poslendje vreme zaposleni u policijskoj upravi preko SNS – zaključuje ona.

Policijske prijave protiv organizatora raznih protesta nisu ništa novo, ali od kako se organizuju blokade puteva širom Srbije, u poslednje tri subote, prekršajni nalozi policije radi plaćanja novčane kazne počeli su da stižu i građanima koji nemaju veze sa samom organizacijom protesta. Što je protisak i zastrašivanje građana, smatraju sagovonici Danasa.

Policija je prijavu napisala i Predragu Voštiniću, aktivisti Lokalnog fronta iz Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari