Visković o geopolitičkoj poziciji zemlje: Srbija unutar sebe podeljena, može se dogoditi da ponovo odabere pogrešnu stranu

Ostavite komentar


  1. Umesto gradjana Srbije biraju oni koje su ih postavili i održavaju ,njihovi mentori.
    Hocete reči da je narod birao gospodju bez političkog iskustva ,iz NVO ,kratkog intelektualnog dometa?
    Zasto NIKO.nema petlju da zahteva otvaranje dosijea ,od1942,a posebno od 1990g.
    Gde je tvorac sulude tragične ideje Velike Srbije?
    Prestanite da analizirate i cutite ,jer ste saučesnici u tragediji nestanka Srbije i naroda.
    Muka mi je od svih vas i vasih analiza,a niko ne rešava GORUCI PROBLEM.
    Izbori su sve vas razgolitili.
    Narod je na potezu.
    Pamet otišla,studenti ,kao i umni ljudi cute.
    Niko nije slobodan.
    Sve ucenjeni i prodati.

  2. „može se dogoditi“? Gospoda očigledno misle da se nalaze u nekoj drugoj zemlji a ne Srbiji. SRBIJA JE RUSKI SATELIT A NE NEZAVISNA ZEMLJA, probudite se, otreznite se I PAZITE ŠTA RADITE. Ovakav grč, plač, ludilo i bol nisam video ni 1991. Ovo se Ukrajinom i Rusijom je pogodilo braću srbe jače nego Hrvatska i Bosna zajedno.

  3. Ova vlast ce se sigurno opredeliti za taktiku ne radjenja nicega, sto oni zovu neutralnost i moguce da nam sankcije udare i Rusi i EU. Vreme kad ce mo Rusima reci isorijsko NJET, dolazi vrlo brzo.

  4. Prof Visković, Ličnost izvanredne erudicije i bogatog diplomatskog iskustva. Ali, Srbija nege takvog i takve. Srbija hoće poluinteligente, mediokriteta i nestručne poput Vučića, Dačića, Selakovića koji vode Srbiju i njene građane stranputicom.

  5. Ako pogledamo Srbiju i njen kasniji međunarodni položaj i status ispada da je htela bila biti protiv Hitlera, jer svi oni koji su ga sa cvećem dočekali danas su članovi EU i dobijaju novac za različite vrste „demokratizacija“. Stoga je pitanje koja strana je pogrešna….

  6. Ne da se može dogoditi. Dogodiće se sigurno, ipak u ovoj zemlji ima previše budala.

  7. Pridružujem se komentaru Ehe i ponavljam svim analitičrima, političarima, javnim ličnostima i običnim građanima.

    Prestanite da analizirate i cutite ,jer ste saučesnici u tragediji nestanka Srbije i naroda.
    Muka mi je od svih vas i vasih analiza,a niko ne rešava GORUCI PROBLEM.

    Niko nije slobodan.
    Narod je na potezu.

  8. Koliko vidim i pozicija i opozicija su nacionalisti, sto pravi sto demagozi i oportunisti. Ali nacionalizam, i to onaj najrudimentarnijeg tipa, je zvezda koja ih vodi . Taj „pogresan put“ jeste pogresan za vas i mene ali ocigledno nije za vecinu kako elite tako i obicne raje. Demokratija je pravo na pogresan izbor. Ili trazite Fridriha I, Petra I Velikog i slicne. MI istorijski i jesmo u tom vremenu.

  9. Na nama će se prelomiti opet, Rusiji (opet!) neće ništa biti. Srbijo tupava, ignoriši ovo takozvano bratstvo, i brini o svom narodu.
    A oni koji toliko vole tu Rusiju, neka se spakuju i idu tamo. I neka tamo brane masovne grobnice i silovanja dece.
    Ja sam za to da mi primimo ove razumne i obrazovane Ruse koji beže, a pošaljemo naše monstrume kao zamenu.
    Dosta više.

  10. Srbiju još vode Viskovići, Brnabići i sl. Ako ne budu došli Srbi na čelo države možda i nestanemo.

  11. Vlast se vec, i to vrlo jasno, opredelila za EU i Zapad i to Vucic neprestano ponavlja. Od zaustavljanja tzv Srpsko-Ruskog humanitarnog centra do najnovijeg glasanja protiv Rusije u UN, Srbija dokazuje na cijoj je strani. To sto se ne uvode sankcije Rusiji to nema nikakav znacaj niti na ekonomskom planu niti politickom, te sankcije su potpuno beznacajne i ne kaznjavaju Rusiju. Sto Nemacka i EU ne uvedu sankcije na rusku naftu i gas, to bi ozbiljno uzdrmalo Rusiju a ne sankcije Srbije.

  12. Protiv rata DA, sankcije siromašnim Rusima NE. Neutralnost na 1. mestu.

  13. Problem je sto su oteli Kosovo. Kada bi ga vratili nebi bilo nikakvih neodomica da zelim u EU. Ovako ne hvala

  14. Vecina naroda u Srbiji nece u nato. Ukoliko ulazak u eu znaci ulazak i u nato, onde necemo ni u eu. Ko pokusa da nas NA SILU uvuce u nato moze da racuna da to nece proci bez krvi. Pa nemojte reci da niste upozoreni.

  15. @Zoran
    Narod je svoje rekao na izborima, a posebno onaj deo naroda koji nije glasao ni za Vucica, ali mnogo vaznije ni za pro nato pokrete i stranke! A sto se tice poteza i potezanja i tu je sve receno pocetkom aprila.

  16. Željko Stari@
    Vi kao Vucic.
    To je nemoguće, nedozvoljavaju.,u današnje vreme.
    Nesvrstani ne postoje!
    Nece oni ovog koji veze nema sa politikom i vođenjem drzave.
    Samo Srbi slušaju monologe navijača, hvalospeve i VERUJU.
    Zato je poslao Anu da razgovara.

  17. Živela Rusija. Nikakve sankcije nije moguće uvesti Rusiji od strane Srbije jer srpski narod je protiv toga 95%. Ovi europejci nek se kupe i idu u EU,mi Srbi nećemo. Vlast nema pravo biti protiv naroda. Živela Rusija. Z

  18. Taj film g. Visković nećeš da gledaš, samo što si zinuo rekao si i ko si i za šta si. Srbija je neutralna država i ona odlučuje šta će skim će,a vi što stalno blatite što nije po vašoj meri možete ići tamo gde vam je bolje što pre to bolje

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.