Vjosa Osmani: Nadam se da će biti sankcija Srbiji zbog napada na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je tokom sastanka sa ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom (Jeffrey Hovenier) izrazila danas nadu da će Srbiji biti „uvedene sankcije zbog direktnog učešća u napadu na pripadnike Kosovske policije na severu“.

U saopštenju kabineta predsednice Kosova, ne navodi da su „ona i Hovenijer razgovarali o bezbednosnoj situaciji posle terorističkog napada na severu zemlje“.

Prema njenim rečima, za napad u kojem je poginuo narednik kosovske policije Afrim Bunjaku treba da snosi odgovornost srpska država.

„Predsednica je istakla da za ovaj teroristički napad i akt agresije Srbije treba da postoji odgovornost srpske strane. Ona je rekla i da se nada da će, nakon što zemlje saveznice završe interne procedure za potvrđivanje informacija u vezi sa najnovijim napadom na Kosovo, preduzeti konkretne mere i sankcije protiv Srbije, zbog njenog direktnog učešća u tom napadu, bilo kao pokretač, organizator ili facilitator“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ambasador Hovenier još jednom izrazio saučešće zbog ubistva kosovskog policajca.

Vjosa Osmani je sa svoje strane zahvalila saveznicima, pre svega SAD, na podršci i solidarnosti posle ubistva policijskog narednika, heroja Kosova Afrima Bunjakua, kao i na saradnji i podršci bezbednosnih institucija tokom ovog događaju u vreme kada je ozbiljno bila ugrožena bezbednosti Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari