Vjosa Osmani o "lažima Ane Brnabić" 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je ova nedelja važna za preduzimanje ključnih koraka u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali ne i presudna, prenosi Kosovo online sa RTV21.

„Očigledno je da je ova sedmica važna, ali ne bih rekla da je presudna. Kosovo je posvećeno radu sa partnerima na pronalaženju rešenja kako bi se sporazum od 27. februara i Ohridski aneks od 18. marta, sproveli u potpunosti, bezuslovno, a ne samo u određenim segmentima i da Srbija beži od svojih obaveza. Pravedna i uravnotežena implementacija sporazuma je ključna”, rekla je Osmani nakon sednice SB UN.

Osmani je navela da je Srbija sednicu SB UN „iskoristila za propagandu“ i da „broj laži koje je iznela premijerka Srbije Ana Brnabić prelazi svaku granicu“.

„Broj laži koje je Brnabić iznela premašuje svaku granicu. Poslali smo i nastavljamo da šaljemo državama članicama direktne informacije o konkretnim slučajevima koje je spomenula, a koji zapravo uopšte nisu tačni. Ali važnije je da svi shvate da je reč o vladi koju vodi Miloševićev ministar propagande. Nažalost, ono što Srbija radi u praksi je nasilje i to je dokazala 24. septembra“, istakla je Osmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari