"Vlada Kosova bira ljude uz blagoslov Radoičića": Poslanica DPK na konferenciji istakla i fotografije Olivera Ivanovića i Radoice Radomirovića 1foto: Facebook/Partia Demokratike e Kosovës - PDK
Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra rekla je da se imenovanjem Nikole Radomirovića na mesto direktora u Opštini Leposavić narušava karakter institucija Kosova. Ona je istakla da Vlada Kosova bira ljude za institucije uz blagoslov Milana Radoičića i da to potvrđuje afera “Zdravo“, prenosi RTV Kim.

 

Deljiu-Kodra je na konferenciji za novinare rekla da imenovanje Radomirovića, donedavnog pripadnika Vojske Srbije u Raški, dokazuje da afera „Zdravo“ (u kojoj su učestvovali Mimoza Kusari Ljilja i Slavko Simić) nije samo afera simpatije Aljbina Kurtija prema Srpskoj listi.

Radomirović je inače sin zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovića. Kako su preneli albanski mediji obojica su bivši pripadnici Vojske Srbije. Na mesto direktora jednog od opštinskih odeljenja imenovan je prošlog meseca.

„Luljzim Hetemi, predsednik Opštine Leposavić iz Samoopredeljenja, imenovao je za direktora sina Radoice Radomirovića, Nikolu Radomirovića, donedavnog pripadnika srpske vojske u Raškoj. Kao što već vidite, afera „Zdravo“ nije samo afera simpatija Srpske liste i Aljbina Kurtija, već je to afera koja ima direktne implikacije u društvu i našoj zemlji, a pre svega u samom karakteru naše zemlje”.

Podsetivši na nedavnu izjavu Slavka Simića, bivšeg poslanika Srpske liste o prisluškivanju, Kodra ističe da je on izneo uznemirujuće tvrdnje o, kako je rekla, saradnji Aljbina Kurtija i Milana Radoičića.

Poslanica DPK ističe da je ova saradnja mnogo dublja i jača od afere “Zdravo”.

Jasno se videlo, navodi Deljiju-Kodra, iz redovnih i uzastopnih sastanaka Kusari sa Simićem, da je Vlada birala ljude u javnim institucijama uz blagoslov Milana Radoičića.

„Od Simića smo saznali da je Radoičić podržao Vladu „Zdravo“ Aljbina Kurtija, i da je kroz nju ostvario nacionalne interese Srbije. Zamislite, imamo vlast koja, zakoračivši u državni karakter, ide u susret nacionalnim interesima Srbije kroz koordinaciju sa običnim kriminalcem poput Milana Radoičića. To je ono što nas brine i treba da se tiče svih nas”, rekla je ona.

PDK traži od institucija za sprovođenje zakona da istraže svaku aktivnost protagonista ove afere kako bi se osiguralo da, kako je navela, oni koji su na čelu institucija, “oni koje je imenovao Aljbin Kurti uz blagoslov Radojčićija”, ne počini bilo kakav antinacionalni i antidržavni akt zarad interesa Srbije na Kosovu.

Interesi Srbije se, ponavlja ona, danas štite i ostvaruju preko Aljbina Kurtija, Mimoze Kusari i Milana Radoičića.

Poslanica Deljiu-Kodra je istovremeno zatražila održavanje vanrednih izbora kako bi se, kako je naglasila, zaustavila degradacija Kosova od strane Kurtijeve vlade.

Tokom konferencije poslanice Demokratske partije Kosova postavljen je pano na kojem su bile fotografije Olivera Ivanovića, ubijenog srpsko političara koji je predstavljen kao „heroj Aljbina Kurtija“, ali i Milan Radoičić i Radioica Radomirović koji su predstavljeni kao „partneri“ aktuelnog premijera Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari