"Vlada Kosova normalizovala kršenje Ustava": DSK kritikuje Kurtija 1foto: Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Demokratski savez Kosova saopštio je da je Vlada Kosova normalizovala kršenje zakona i ustava.

Narodni poslanik Armend Zemaj je na konferenciji za novinare istakao da osim kršenja, Vlada kontinuirano donosi štetne odluke.

„Kršenje zakona i ustava tokom ove vlasti i od ove vlasti postalo je normalno. Narušava državu samo za vlast. Više od prekršaja je neznanje ove Vlade. Kao što ima kontinuiranih kršenja Ustava, ima i kontinuiranih povlačenja i štetnih odluka… Kurti ovo povlačenje doživljava kao prljavu igru u odnosu na njegov neuspeh u procesu dijaloga i upadanje u Vučićevu zamku“, rekao je Zemai. .

Škemb Manaj iz DSK je naglasio da Vlada svakodnevno dobija „crvene kartone“ za svaku oblast. On je dodao da su javni funkcioneri pod pritiskom vladajuće stranke.

„Danas bi bila vest da ova vlast ne krši zakone i Ustav. Skoro polovina vladajućeg tima dobila je crvene kartone zbog kršenja Ustava. Umesto da beže, oni se brane. Ustavni sud je juče dao crveni karton apsolutnoj vlasti. Javni funkcioneri u svakoj instituciji su pod velikim pritiskom vladajuće stranke. Većina rukovodećih pozicija radi sa vršiocima dužnosti”, naveo je Manaj, a prenela prištinska Koha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari