Vlada Vojvodine: Za nova radna mesta i kupovinu opreme 300 miliona dinara 1Foto: Pokrajinska Vlada, Vladimir Jovanović

Pokrajinska vlada Vojvodine danas je dala saglasnost za realizaciju dve konkursne linije Razvojne agencije AP Vojvodine u ukupnoj vrednosti od 300 miliona dinara za otvaranje novih radnih mesta i za kupovinu opreme za privredna društva, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju Pokrajinske vlade, bespovratna sredstva u iznosu od 150 miliona dinara obezbeđena su za otvaranje 290 novih radnih mesta u 14 preduzeća. Za investicione projekte u lokalnim samoupravama 3. kategorije razvijenosti sredstva je dobilo šest preduzeća, a u lokalnim samoupravama 1. i 2. kategorije osam preduzeća.  

Za kupovinu opreme ukupno 150 miliona dinara dobilo je 26 privrednih društava, čija je delatnost od značaja za privredni, poljoprivredni i ruralni razvoj AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada je u protekle dve godine, preko Razvojne agencije Vojvodine, plasirala preko milijardu dinara za otvaranje ranih mesta i nabavku opreme. 

Time su otvorena 1.802 nova radna mesta, a 42 preduzeća su kupila opremu za svoje poslovanje, ističe se u saopštenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari