Vladanka Malović: Ne organizujemo miting ispred Skupštine, neće nas doći 300.000 1Printskrin Tviter, SNS Srbija

Vladanka Malović obratila se javnosti u svojstvu „člana Predsedništva i predsednika Službe za informisanje Srpske napredne stranke“ odbacujući navode da SNS organizuje 2. februara skup podrške Aleksandru Vučiću ispred Narodne skupštine.

„Danima unazad tajkunski mediji i tajkunski potrčci lažu da SNS organizuje nekakav miting ili, kako preciznije lažu, skup podrške predsedniku Vučiću ispred Skupštine Srbije, a povodom sednice o Kosovu i Metohiji“, navodi se u pisanoj izjavi Vladanke Malović.

Istine radi, niti organizujemo skup, niti miting, niti će nas doći 500, ni 1000, ni 100 hiljada, niti 300 hiljada, dodaje se.

Srpska napredna stranka, na čelu sa predsednikom Vučićem, bavi se ozbiljnom i odgovornom, razvojnom, pre svega, državotvornom politikom, što je, na našu žalost, za političke miljenike ovih tajkunskih medija nepoznanica, poručuje Malović.

Kada naprednjaci budu organizovali miting uredno ćemo obavestiti građane Srbije i biće nas mnogo više od pomenutih brojeva, to vam obećavamo. A svi znamo- ono što naprednjaci obećaju, uvek ispune, tvrdi Vladanka Malović u pisanoj izjavi.

Danas je objavio da se naprednjaci iz unutrašnjosti spremani da dođu u Beograd ukoliko njihova partija organizuje skup, ali da nemaju obaveštenja niti potvrdu o tome.

U četvrtak 2. februara Narodna skupština zaseda na predlog Vlade Srbije, jedina tačka dnevnog reda, je izveštaj vladine Kancelarije za KiM o pregovorima sa Prištinom, od septembra prošle do sredine januara ove godine.

Sedinici će prisustovati predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, ali će prava tema biti francusko-nemački plan za Kosovo.

Vučić je 20. januara, nakon sastanka sa zapadnom diplomatskom petorkom objavio da Srbija prihvata da pregovara o ovom planu, da ima jednu rezervu, da joj je predočen ulitimatum ako plan odbije, te da će se o tome konsultovati sa Vladom, parlamentom i članovima svih važnijih društvenih grupa.

Opozicione stranke, izuzev pojedinih poput Zavetnika, odbile su zatvorene konsultacije sa Vučićem, i tražile objavljivanje francusko-nemačkog plana i raspravu u Skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari