Vladeta Janković je u pravu: Sagovornici Danasa o izjavi da govori Bakareca i Orlića samo povećavaju broj učesnika protesta 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ono što Nebojša Bakarec i Vladimmir Orlić izgovaraju je samo lavina agresije koje ova Srbija više ne može da trpi. Konstantna zamena teza, tumačenje zahteva protesta kao napada na Aleksandra Vučića lično, vređa one koji više od mesec izlaze na ulicu.

Upravo to izvodi svaku novu pristojnu osobu na ulicu, na mirne i dostojanstvene proteste, kažu sagovornici Danasa komentarišući izjavu Vladete Jankovića da „kada Bakarec i Orlić uzmu reč u Skupštini – na ulicu izađe novih 10.000 demonstranata“.

Univerzitetski profesor i narodni poslanik iz poslaničkog kluba „Ujedinjeni“ Vladeta Janković izjavio je u emisiji Newsnight da poslanici vlasti u Skupštini Srbije svojim nastupima u parlamentu izvode svake nedelje nove građane na proteste.

Danijela Nestorović, poslanica Zajedno – Moramo, za Danas kaže da količina mržnje, laži i nasilja koji taj dvojac projektuje, izaziva svakog normalnog čoveka da pokaže svoje najbolje lice.

– Lice Srbije bez nasilja, mržnje i istine. Njihovi govori su upravo ono što je dovelo do ovakvog stanja u društvu. Ono što ta dvojica izgovaraju je samo lavina agresije koje ova Srbija više ne može da trpi. Zbog njih je najviše zakonodavno telo Narodna skupština, pretvorena u rijaliti cirkus – navodi ona.

A Jelena Jerinić, poslanica zeleno-levog poslaničkog kluba NDBG, ukazuje na to da SNS u Parlamentu pokušava da marginalizuje značaj ljudi koji dolaze na proteste Srbija protiv nasilja – i njihovog broja i načina na koji se protestuje.

– U tome prednjače Orlić i Jovanov, praćeni drugim poslanicima vladajuće stranke koji su zaduženi za dovikivanje i vređanje. Konstantna zamena teza, tumačenje zahteva protesta kao napada na Aleksandra Vučića lično, vređa one koji više od mesec izlaze na ulicu i insistiraju na ispunjenju vrlo konkretnih zahteva, ali i nove ljude koji zbog takvog ponašanja vlasti odlučuju da se pridruže protestima – kaže ona za Danas.

I reditelj Stevan Filipović se slaže sa ovom Jankovićevom izjavom.

– Mislim da su poslušnici vlasti u potpunom rasulu, i da su se „resetovali na fabrička podešavanja“, a to je jezik njihovog duhovog oca, Šešelja. Jezik vulgarnosti, pljuvačine, ličnih uvreda i nasilja. Nedopustivog nasilja. I upravo to izvodi svaku novu pristojnu osobu na ulicu, na mirne i dostojanstvene proteste protiv tog nasilja, koje je od našeg društva napravilo zverinjak – zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari