Vladimir Đukanović: Albanske prevoznike koji su dovozili na skup u Beograd treba tretirati kao naše 1foto FoNet Aleksandar Barda

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas, komentarišući što su ljude sa Kosova i Metohije na skup te stranke „Srbija nade“ u Beogradu dovozili autobusi agencija iz Prištine, da to treba tretirati kao „naše (agencije prevoznika) iz južne pokrajine“.

Upitan kako je plaćena usluga agencijama iz Prištine, Đukanović je u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine rekao da je to pitanje za ljude sa Kosova i Metohije koji su se angažovali da dođu na skup.

„Bilo je autobusa iz Bugarske, Rumunije… Naši Srbi na Kosovu i Metohiji su se, pretpostavljam, snašli. Morate njih da pitate“, kazao je on.

Naveo je da SNS ima odbore na Kosovu i Metohiji i da pretpostavlja da su i oni iznajmili neki autobus.

„Meni je drago da i albanski prevoznici, neke njihove turističke agencije, žele da dođu da voze kroz Srbiju i da ostave novac ovde. Tako da nemamo ništa protiv toga, mi to tretiramo kao da je južna srpska pokrajina“, rekao je Đukanović.

Upitan da li je iz današnje perspektive, nakon pokušaja zauzimanja zgrada opština od strane kosovske policije i sukoba Srba sa Kforom, bila greška dovoditi ljude sa Kosova i Metohije na skup „Srbija nade“ 26. maja u Beogradu, Đukanović navodi da su oni sami želeli da dođu, iako im je bilo rečeno suprotno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari