Vladimir Đukanović o slučaju Šapićevog šefa kabineta koji je navodno nudio nameštanje tendera: Ukoliko je zaista tačno, to je za momentalno procesuiranje i smenu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Član Predsedništva SNS i advokat Vladimir Đukanović reagovao je na snimak koji je objavio BIRN i naveo da pravosudni organi moraju najhitnije da reaguju.

On je na svom Tviter nalogu napisao:“ Pažljivo sam preslušao snimak koji je BIRN objavio u vezi „predloga“ raskida saradnje grada Beograda sa firmom „Kentkart“ koju je izneo šef kabineta gradonačelnika Beograda. Pročitao sam izjave ljudi iz firme „Kentkart“. Više je nego jasno da pravosudni organi moraju najhitnije da reaguju. Ukoliko je zaista tačno da je ljudima iz „Kentkarta“ ponuđeno da pristanu na raskid ugovora, a da im se za uzvrat ponudi neki drugi posao kroz nameštenu javnu nabavku, uz najavu da ako ne pristanu imaće rat sa gradskom upravom, to je za procesuiranje i momentalnu smenu onog ko im je to ponudio“, napisao je Đukanović.

Kako je dodao, ukoliko je to uradio uz odobrenje samog gradonačelnika, gradonačelnik hitno ostavku da podnese.

„Poštujem pretpostavku nevinosti, pa zato uvek u ovakvim situacijama koristim uslovne rečenice, jer držim da je možda nešto istrgnuto iz konteksta ili namerno namontirano, ali kako god, ovo mora da se dovede do kraja. Apelujem na nadležne da pokrenu istragu“, napisao je Đukanović.

Podsetimo, audio snimci do kojih je došao BIRN pokazuju da su predstavnici grada Beograda nudili turskoj kompaniji Kentkart, zaduženoj za sistem naplate karata u gradskom prevozu, novi posao koji bi im bio dodeljen na nameštenom tenderu, ukoliko pristanu na sporazumni raskid ugovora.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da treba da reaguju policija i tužilaštvo i da treba videti da li je autentičan snimak i da li je montiran.

„Ne znam šta su čekali do sada, pošto znam za snimak mesec dana. Njime mi je prećeno da ne ulazim u sve ovo, a nisu mogle da me zaustve ni ozbiljnije stvari“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari