Vladimir Gajić najavio kandidaturu za predsednika Narodne stranke 1Foto FoNet Milica Vučković

Doskorašnji potpredsednik Narodne stranke (NS) advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da će se kandidovati za predsednika te stranke.

Gajić, koji je bio i kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je medijima da je vrh stranke podneo ostavke iz solidarnosti sa Vukom Jeremićem.

„Na ostavke smo se odlučili zbog solidarnosti prema Vuku Jeremića, kao predsedniku i osnivaču stranke, ali smo svi ostali članove stranke. Predsedništvo u tehničkom mandatu sada treba da organizuje nove stranačke izbore. Ja ću se kandidovati za predsednika stranke. O tome se razgovara u stranci, a da li će se još neko kandidovati, ostaje da se vidi“, rekao je Gajić.

Osnivač i lider Narodne stranke Vuk Jeremić podneo je ostavku nakon što je stranka na republičkim izborima osvojila 0,88 odsto glasova, a na gradskim 2,04.

Sem Jeremića i Gajića, ostavke je podnelo kompletno rukovodstvo, svi članovi Predsedništva među kojima i potpredsednici Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević i Ivana Parlić, kao i generalni sekretar stranke Stefan Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari