Vladimir Gajić: Očekujemo da nam se priključe i Dveri, SSP nije protiv kopanja litijuma 1Foto: Medija centar Beograd

Kandidat za predsednika Narodne stranke (NS) Vladimir Gajić saopštio je da koalicija te sranke i pokreta „Dosta je bilo“ pregovara sa Dverima od kojih očekuje da joj priđe.

„Narodna stranka i Dosta je bilo formirali su koaliciju koju nastoje da prošire kako bi desnica na predstojećim izborima nastupila ujedinjena“, istakao je Gajić u saopštenju.

On je dodao da je Beograd opozicioni grad i da bi opozicija mogla da pobedi na ponovljenim izborima za gradsku Skupštinu.

Gajić je istakao da je „problem u tome što opozicija to ne ume da materijalizuje i da zato ne bi trebalo ponavljati greške sa prethodnih izbora na kojima je ukupno dobila više glasova od vladajućih stranaka.

Kandidat za predsednika Narodne stranke je podvukao da je Narodna stranka, bez obzira na izborni neuspeh, sada profilisana i da će njegov glavni zadatak, ako 24. februara bude izabran za predsednika na vanrednoj stranačkoj skupštini, biti jačanje stranke.

„Imamo program, ideologiju, karakter i uverenja, i zbog toga nemamo neograničen koalicioni potencijal, kakvim raspolažu mnoge opozicione stranke zato što nemaju nikakva uverenja. Nas je to mnogo koštalo na izborima, ali ostali smo dosledni i siguran sam da će građani to ceniti u vremenu koje je pred nama“, naveo je Gajić u saopštenju.

Naglasio je da se Narodna stranka zalaže za usvajanje zakona kojim bi kopanje litijuma u Srbiji bilo zabranjeno u narednih 100 godina.

„Iskopavanje litijuma koje planira Rio Tinto u Srbiji je ogroman problem, jer je reč o kompaniji koja ima više novca od Srbije i finansijski i politički je moćnija od Srbije.

Zapadna Evropa planira da koristi električne automobile i da ljudi tamo žive u čistim gradovima, a da Srbija postane rudarsko okno i evropski Kongo. To je njihov cilj“, saopštio je Gajić.

Naveo je da cela automobilska industrija Evrope stoji iza Rio Tinta, koji nastupa korak po korak, i dodao da ta kompanija u Srbiji „drži nekoliko političkih stranaka“, i da je korupcija na najvećem mogućem nivou kada je reč o kopanju litijuma.

„Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je ministarka Rio Tinta u Vladi Srbije. Poslanici SSP-a Dragana Đilasa podneli su predlog zakona kojim su navodno hteli da se pravno reši pitanje kopanja litijuma i u kojem su naveli da bi litijum mogao da se kopa ako se primene nove tehnologije. Kakve nove tehnologije? To ne postoji. Nikada iz SSP-a nećete čuti oštro protivljenje kopanju litijuma“, zaključio je Gajić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari