Vladimir Obradović: Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa dugogodišnjim problemima u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović ocenio je danas da se osobe sa invaliditetom u Beogradu suočavaju s brojnim izazovima, uključujući nedostatak pristupačne infrastrukture i ograničene mogućnosti za zapošljavanje.

On je u saopštenju, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, naveo da se mora aktivno raditi na rešavanju dugogodišnjih problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, poput unapređenja pristupačnosti gradskog prevoza i javnih prostora, kao i na aktivnoj promociji njihovog zapošljavanja.

Obradović je, kako se navodi u saopštenju, izrazio odlučnost da ta pitanja postanu prioritet u njegovom gradonačelničkom mandatu, navodeći da ona nisu samo pitanja pristupačnosti, „već i pitanja ljudskih prava i dostojanstva.

Naveo je da planira da pokrene inicijative usmerene na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, kao i na jačanje njihove vidljivosti i učešća u društvenom životu grada.

„Ovaj poziv na akciju dolazi u trenutku kada se grad suočava sa sve većim zahtevima za pristupačnijim i inkluzivnijim javnim prostorima i uslugama. Beograd mora postati grad koji pruža jednake šanse svim svojim građanima. Naša vizija je inkluzivni Beograd, grad bez barijera, u kojem svaka osoba može da ostvari svoj puni potencijal“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari