Vladimir Orlić danas za sutra zakazao sednicu parlamenta: Na dnevnom redu uređivanje naplate takse za javne servise 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, za sutra je zakazao novu plenarnu sednicu sa obimnjim dnevnim redom. Poslanici će raspravljati o dvadesetjednom predlogu, a na dnevnom redu su, između ostalog, predlozi izmena zakona o javnim medijskim servisima, o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, ali i zakon o javnim službenicima.

Na dnevnom redu je i nekoliko ugovora sa Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, potvrđivanje ugovora o izručenju, transferu osuđenih lica, pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima i o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima između Srbije i UAE.

Pred poslanicima će biti i odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan Agencije za energetiku, Regulatornog tela za elektronske medije i Komisije za hartije od vrednosti za 2023. godinu. Poslanici treba da donesu odluku i o izboru sudija, kao i o članovima skupštinskih odbora i delegacija, kao i izmena Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji je podneo predsednik Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari