VLADIMIR ORLIĆVladimir Orlić: foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da za Srbiju „nisu tema nikakva priznanja takozvanog Kosova ili mesta u Ujedinjenim nacijama, ali postoji očekivanje da će i druga strana da pokaže ozbiljnost kada je reč o prihvaćenim obavezama“.

„Mi smo odgovorni, posvećeni dijalogu i miru, ali to znači i da ćemo dosledno da poštujemo naš Ustav“, rekao je Orlić u Skupštini Srbije, prilikom zajedničkog obraćanja sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom-Robertom Simonisom, navodeći da Beograd čeka već jedanaest godina na formiranje Zajednice srpskih opština.

On je istakao da je gosta iz Rumunije obavestio o „teroru koji Aljibn Kurti i Priština sprovode nad Srbima, na Kosovu i Metohiji“.

Zahvalio je na rumuskoj podršci integritetu i suverenitetu Srbiji za koju je naveo da je „jasna, čvrsta, principijelna, zasnovana na međunarodnom pravu, jer nepriznavanje takozvanog Kosova znači upravo to“.

Takođe je zahvalio na podršci Rumunije evropskom putu Srbije i istakao da su odnosi dve države zasnovani na velikom, tradicionalnom prijateljstvu.

„Imali smo sadržajan razgovor o brojnim temama i konstatovali da ima još dosta mogućnosti da se saradnja unapredi“, rekao je Orlić, pominjući naročito ekonomiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari