azem vlasifoto FoNet/Filip Stevanović

Bivši političar, advokat Azem Vlasi rekao je večeras da premijer Kosova Aljbina Kurtija pripada drugoj generaciji „pristalica staljinizma i enverizma“.

On je za KTV izjavio da to najbolje pokazuje tvrdoglavost koju premijer u poslednje vreme pokazuje u vezi sa situacijom na severu Kosova, ne slušajući, kako je kazao, savete međunarodnog faktora.

On je rekao da je medjunarodni faktor „imao odlučujuću ulogu u oslobađanju i državnosti Kosova“.

„Ako su Amerikanci imali odlučujuću ulogu u oslobađanju Kosova i u državnosti Kosova, kada nešto predlažu da se ne pravi problem, pošto je njihova pažnja usmerena na ono što se dešava u Srbiji, posebno u vezi sa Ukrajinom, moramo ih poslušati“, rekao je Vlasi.

On je rekao da je „Kurti svojom tvrdoglavošću odavao utisak da Amerikance ni ne sluša“, i dodao da je Kurti „pripadnik druge generacije onih poštovalaca staljinizma, Envera Hodže i enverizma“.

„Kurti pripada toj generaciji, a taj virus koji se suprotstavlja Amerikancima je ostao (kod Kurtija)“, rekao je Vlasi.

On je, komentarišući izjave premijera o inauguracijama novih gradonačelnika u opštinskim zgradama u opštinama na severu Kosova, rekao „teško Ustavu i ustavnosti“ i ocenio da je Kurti „naneo Kosovu nepopravljivu štetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari