Vlast nas okupirala u sopstvenoj zemlji 1Foto: Nenad Kovačević

Predsednički kandidat Saša Janković je, sa predizborne konvencije u Narodnom pozorištu Užice, poručio da „Srbija ima sve što joj je potrebno da bude uređena država, ali da to sada izgleda kao nemoguća misija, jer nas je aktuelna vlast okupirala u sopstvenoj zemlji“.

– Ništa nam ne fali da bismo imali državu, ali imamo ljude koji nam ne daju da isplivamo. Oni vladaju tako što jednom rukom prave probleme, a drugom se prave da ih rešavaju….Vladaju Srbijom kao fudbalski huligani, što i jesu, i drže nas kao taoce svoje nesposobne poltike. Treba da im kažemo dosta i treba da ih smestimo u špajz istorije – poručio je Janković i i dodao da mu je cilj da „bude predsednik države, a ne predsednik partije, družine i bratije“.

Ocenivši da „Srbijom vlada SRS pod drugim nazivom“, Janković je rekao da je predsednik države Tomislav Nikolić, predsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Narodne Skupštine Maja Gojković, a guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

– Ti ljudi, da su imali šlifa, sačekali bi na aerodromu Vojislava Šešelja, kad se vraćao iz Haga i rekli bi mu : – Šefe, dok nisi bio tu, završili smo posao. Izvolite ključeve Srbije – kazao je Janković i dodao da predstojeći izbori nisu stvar politike, nego početak borbe za opstanak.

– Ne smo za fizički opstanak, jer čovek nije živ ako samo diše i hrani se. Čoveka čini njegovo dostojanstvo. U ovoj zemlji kultura je statistička greška, a nauka, osim ako se njome ne bave oni sa kupljenim diplomama, predstavlja egzibicionizam, radnici se iznajmjiju, a ne zapošljavaju. Okupirani smo u sopstvenoj zemlji – ukazao je Janković i pozvao građane da to promene na izborima 2.aprila.

Na konvenciji su govorili i reditelj Kokan Mladenović, novinari Tatjana Vojtehovski i Srđan Škoro, i aktivistinja iz Užica Ružica Dabić. Pre dolaska u Užice, Janković je svoj program predstavio građanima Požege, Lučana i Čačka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari