Vlast ponovo ponizila slepe

I pored preporuka poverenice za zaštitu ravnopravnosti, slepim osobama nije omogućeno tajno glasanje

Ostavite komentar


  1. Jednom sam pomogao slepom momku da udje u autobus. Ne mogu da tvrdim,ali imao sam utisak da me ljudi gledaju,kao da hocu da ga prevarim,pokradem,ili sta vec.

  2. U situaciji u kojoj nemas za koga da glasas,kad nemas informacija o kandidatima,kad je predstavljanje lose uradjeno,mozemo da se zamajavamo ovim problemom.Ne negiram ga,naprotiv,ali mislim da je veci taj sto vecina slepih i slabovidih nece ni izaci na izbore,sto nemaju posla,sto se obrazuju za zanimanja koja odavno nikome nisu potrebna,sto imamo previse premladih penzionera koje ne bi mogla da izdrzava ni EU u celini a kamoli Srbija,ali stalno se bavimo efemernim stvarima dok zivot ide i pored hendikepiranih i pored onih naoko zdravih.
    U ovakvoj zemlji smo svi prikraceni i frustrirani i ne mozemo si pomoci izlaskom na izbore bez jasne kampanje,dobrih posmatraca i kontrolora…Vecina osoba sa hendikepom ne moze da resi egzistencijalne probleme i prihvataju da uz pomoc asistenata glasaju,jer imaju poverenje u ljude koji im pomazu,a vi bas necete.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.