"Vlast se ne boji ni zemaljskog, niti suda istorije": Predsednik POKS-a povodom smene Milenkovića i Mitića 1foto FoNet Aleksandar Barda

Iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) poručuju da je smena inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića „koji su otkrili najveću plantažu droge u Evropi veliki skandal i sramota ne samo za vlast, nego i za celu državu“.

„Smena dvojice inspektora je pokušaj zataškavanja slučaja Jovanjica sa jasnom namerom da se odgovorni nikada ne izvedu pred lice pravde i ne kazne. Osim toga, ovo je pokušaj zastrašivanja svih policajaca, bezbednjaka i svih ljudi koji rade svoj posao, odgovorno, časno i po zakonu, a suprotno volji vlasti“, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Dodao je da ovo pokazuje da je srpsko društvo „bolesno“ i da su mu stoga potrebne „sistemske promene“.

„Kada se inspektori na osnovu čijeg rada su podignute dve optužnice ražaluju, a optuženici dovode pred kamere i milionski auditorijum, jasno je da se radi o bolesnom društvu kome su potrebne sistemske promene. Vlast je na ovaj način demontrirala silu pred građanima, da se ne boji ni protesta ni zemaljskog, niti suda istorije“, poručuju je Mihailović.

 

Advokatska kancelarija Tomanović juče je obavestila javnost da odlukom Kabineta MUP-a su Slobodan Milenković, dojučerašnji načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu potiv droga i Dušan Mitić, koji je bio na čelu operative, premešteni na druga javna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Iz advokatske kancelarije poručili su da to suštinski znači smenu inspektora i da „predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat „Jovanjica“ vode do centara moći u našoj državi, ali i da je osveta policajcima i pritisak za dalje svedočenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari