Vojislav Mihailović o zahtevu Kforu: Dobra odluka bez obzira da li će biti prihvaćena ili ne 1foto FoNet

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je danas odluku Vlade Srbije da uputi zvaničan zahtev za vraćanje naših snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju, pozivajući se na Rezoluciju 1244 SB UN.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da je upućivanje zahteva Vlade Srbije Kforu da se srpski policajci i vojnici vrate na teritoriju Kosova dobra odluka bez obzira da li će biti prihvaćena ili ne.

„Nesumnjivo je da Srbija mora zauzeti čvršći stav prema zapadu kada je najvažniji nacionalni interes u pitanju, a to je vraćanje punog suvereniteta države Srbije na Kosovu i Metohiji. Pozivam Vladu Srbije da učini korak dalje i da oroči primenu Briselskog sporazuma do marta meseca naredne godine, da se formira Zajednica srpskih opština i ispune druge odredbe u korist Srba ili u protivnom da se vrati stanje na staro, pre njegovog potpisivanja“, rekao je Mihailović.

Kako se navodi u saopštenju POKS, povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će formirati Pokret Srbija na čijem će biti čelu i u kojem će se naći osim SNS i druge stranke, Mihailović je rekao da ga to podseća na vraćanje u Titovo vreme kada je bila jedna partija i jedan vođa.

„Vučić nije Tito i ne treba da bude. Pozdravljam ideju da se postigne konsenzus svih političkih činilaca oko ključnih nacionalnih pitanja, ali ne tako što će se formirati jedan pokret ili partija, jer će sve to voditi ka ukidanju ili obesmišljavanju višepartijskog sistema. Srpsko jedinstvo, sloga i konsenzus svih stranaka da, ali ne u okviru jednog pokreta“, istakao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari