Specijalni izaslanik SAD: Moguć sporazum Beograda i Prištine ove godine

Ostavite komentar


  1. Ako dodje do premene granica, onda Kosovo dobija Presevo, Bujanovac, Medvedje i Novi Pazar. Takodje, severna Makedonija neka se spremi. Bosna postaje unitarna bez genocidialne republike, a tek tad pocinje zurka oko Vojvodine.

    1. Bujanovac, Presevo i Medvedja ce ostati u Srbiji jer su Albanci kaznjeni zbog oruzanog ustanka OVBMP koju je Srpska zandarmerija uz pomoc NATO ugusila. Ako je Srbija izgubila pravo na deo u kome su cinili ratne zlocine to sleduje i Albance. Crnogorske i Makedonske granice garantuje NATO cije su ove dve drzave clanice. Novi Pazar nikada nije albanski osim ako ne mislis na junacke Klimente (Ljaici) koji su oduvek ratovali protiv Otomana.
      Ako R. Kosovo postane clanica UN ili se prisjedini Albaniji to po automatizmu sleduje i R. Srpsku i naravno od nefunkcionalne BiH. Cim se odvoji R. Kosovo prestaje potreba za severnom pokrajinom i ukida se referendumom. Srbija postaje parlamentarna Monarhija sa knezevinama Srpskom i ipak iz istorijskih razloga knezevinom Vojvodinom.

      1. I onda će kralj Srbovrela da oženi Deneris Targerijen Prvorođenu te će njihova deca zmajevi vladati još dugo, dugo ujedinjenim kraljevstvom

    2. @Din
      Pomesao si loncice, Srbija postaje unitarna sa Kosovom u svom sastavu, Makedonija postaje unitarna drzava bez ikakvog specijalnog statusa za albansku manjinu, moze onda i Bosna da bude unitarna sa Srbima kao konstitutivnm narodom a Albanci koji to ne bi mogli da podnesu, najbolje je da se presele u maticnu Albaniju koja ce istina biti nesto manja kada Grci i ostali uzmu ono sto im pripada ali jos uvek dovoljno komotna za sve Albance koji bi da se igraju drzave.. A sto se tice Vojvodine, mogla bi da se osamostali i da tako nastane jos jedna srpska drzava, posto ako nisi znao u Vojvodini su Srbi ubedljiva vecina.

      1. Vidi ti vidi ali si pametan , sta je moje je samo moje a sta je tvoje je i moje serpski mentalitet na delu

  2. JEDNO JE SIGUNO AKO BUDE SPORAZUMA BICE UZAJMO PRIZNANJE SA RAZMENOM TERITORIJE , RAZGRANICENJE , KOREKCIJE GRANICA KAKO GOD ALI AKO NEMA MEDJUSOBNOM PRIZNANJE ONDA NEMA NISTA OD TOG SPORAZUMA .

    1. Drzava Srbija treba da prizna R. Kosovo da bi bila clanica UN I pristupila EU integracijama. Srbija je vec odavno medjunarodno priznata drzava i odavno je duboko zagazila u Evrointegracije. Uopste Srbiji ne treba priznanje neke tamo R. Kosovo kojoj se polako osipaju priznanja.
      Cvrste medje, visoki zidovi i uzajamno postovanje su garancija dugovecnosti sporazuma.

    2. Odlicno, ako nema tog sprazuma, Srbija nastavlja da zivi kao suverena drzava koja ima clanstvo u svim medjunarodnim organiacijama posto to prizanje od strane „drzave kosova“ ama bas nista ne znaci za Srbiju, dok ta tvoja tvorevina na Kosovu ostaje ovo sto je i sada, pateticni protektorat koji ce da opstane samo dok ima interesa i para sa strane, a i to moze da nestane.Ozbiljne i prave drzave su nestajale kroz istoriju kada su nestali i interesi pare za njihovo postojanje a kamoli tamo neki nebitni protektorat.

      1. serbija ostace ruska gubernija a i Kosovo nikada ama nikada nije bio u bolem polazaju i ovko je raj na sto smo prosli devedeseti da ne kazem jos pre deveteseti pod serpskom okupacijom , ZA LUBAV DACU SVE A ZA SLOBODU I LUBAV tako da za ovu slobodu smo mnogo zertvovali a za cuvanje ove slobode cemo jos vise i vece zertvovati .

        1. Bolje i ruska gubernija nego mali Avganistan kao sto je ta vasa tvorevina. Niste se vi borili za slobodu nego za teritoriju bas kao sto ste isto pokusali i u Makedoniji. Ako je neko okupirao Kosovo onda ste to vi, prvo uz pomoc Turaka, zatim fasista i nacista, Titovog komunistickog rezima i na kraju utz pomoc NATO-a. Kosovo je srpska rec, na Kosovu postoje srpske crkve i manastiri, po medjuanrodnom pravu Kosovo je deo Srbije a ti samo nastavi sa velikoalbanskim trabunjanjem, koga zanima.

  3. sa ovim tempom i medjusobnim nacionalistickim i nedostojnim vokabularom kosova i Srbije gde obe vlade kazu otvoreno sta misle o svom i drugim narodima,nece ni poceti razgovori..ova godinu ce nam opert politicari straciti na predizborna obecanja i pisanju o jutki brusu ,grockoj mitu i korupciji,..pregovori nece ni poceti dok rusi ne namignu..sada namiguju sa MIG ovima sto nije dobro

  4. Šta konkretno podrazumeva pod političkom podrškom? Je li to izlazak opozicije iz parlamenta? Da li se politička podrška dobija na referendumu? Da li veruje da će oni koji ni ne znaju šta naši političari pregovaraju u Briselu dati podršku vlasti protiv koje šetaju? Moguć sporazum ove godine?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.