Vorgučić: Ako je proslava razlog za upad specijalaca, mi smo u velikom problemu 1Gračnica, 12. januara uveče, jedinice ROSU Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ono što se sinoć dogodilo u Gračanici je vrlo zabrinjavajuće. Došla je specijalna jedinica policije, upala u zgradu opštine, ali još uvek niko sa sigurnošću ne zna šta je razlog. Ono što se zna je da građanima u Gračanici i okolini nije svejedno – kaže za Danas Zorica Vorgučić, novinarka RTV KIM, koja komentariše upad specijalnih kosovskih jedinica ROSU koji se odigrao u sredu u Gračanici, kao i najavljeni doček Srpske nove godine u tom mestu.

Prema njenim rečima, postoje nagađanja da je u pitanju najavljeni doček Pravoslavne nove godine, ali da oni tu potvrdu, nažalost, još uvek nisu uspeli da dobiju od predstavnika Policije Kosova koji su inače, kako dodaje Vorgučić, vrlo zatvoreni za saradnju sa medijima koji izveštavaju na srpskom jeziku.

–  Ovu informaciju naša medijska kuća čeka od jutros. Sa druge strane, ako je najavljena proslava razlog za upad naoružanih specijalaca, onda smo mi u velikom problemu – ukazuje Vorgučić.

Kako navodi, nadležni iz Opštine Gračanica se oglašavaju samo putem saopštenja u kojem navode da su zabrinuti zbog upada specijalaca, „ali koliko vidim ne odustaju od proslave“.

– Ispred zgrade opštine se peče vo, prasići, najavljeno je kuvano vino i rakija, očekuje se i di-džej. Kako nam je rečeno ranije, opštinski redari će voditi računa da svi poštuju epidemiološke mere i budu na propisanoj udaljenosti jedni od drugih… S obzirom da je teško da se to realizuje, ovakva najava iz lokalne samouprave zvuči prilično apsurdno. Jasno je da je ovakav doček Pravoslavne nove godine u Gračanici tradicija i to je u redu, ali zbog trenutne epidemiološke situacije nije bila baš neophodna. U svakom slučaju, videćemo kako će se večeras odvijati situacija. Ja se iskreno nadam da će sve proći bez incidenata – navodi Vorgučić.

Podsetimo, prilikom gostovanja u sredu uveče na Radio-televiziji Srbije, predsednik Aleksandar Vučić obznanio je da su specijalci ROSU upali u Gračanicu, te da su hteli da „hapse vola na ražnju“.

– Iz Prištine su poslali 20 ROSU specijalaca koji su upali u Gračanicu, ja mislim u skupštini opštinu. Jurili su vola na ražnju, slikali nešto i napustili, a vo se pekao za doček Srpske nove godine. Nisu našli vola na ražnju, pa ga nisu uhapsili večeras. Ja im poručujem da poštuju ono što je potpisano – rekao je Vučić na RTS-u, a preneo Blic.

Srpska lista osudila je, kako su naveli, brutalan, nesonovan i nelegalan upad naoružanih jedinica albanskih policajaca u opštinu Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari