Vrsajkov (SSP): SNS već počeo da "seli građane" i "sprema krađu" lokalnih izbora u Novom Sadu 1Photo: Milos Tesic/ATAImages

Predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad Vladimir Vrsajkov je danas saopštio da je Srpska napredna stranka (SNS) već počela da „seli građane“ i „sprema krađu“ predstojećih lokalnih izbora u Novom Sadu.

On je u saopštenju dodao da je „u poslednjih mesec dana broj birača u Novom Sadu porastao za više hiljada“ i da je toliko „u poslednjih 10 godina bio prosečan godišnji porast broja stanovnika“.

„Vlast SNS, SPS i SVM je svesna da gotovo 56 odsto Novosađana nije glasalo za njih, a da su stranke opozicije dobile 18.000 glasova više od njih. Takođe su svesni da su sami, u odnosu na izbore 2022. godine, izgubili 7.300 glasova“, naveo je Vrsajkov.

Ocenio je da, „pošto pretnje, kupovina glasova i uvoz fantomskih birača, pre svega na Klisi, Slanoj bari, Kaću, Bukovcu i Kovilju, nisu bili dovoljni – naprednjačka vlast pokušaće sa krađom većom nego nedavno u Beogradu“, odnosno s „još većim uvozom birača“ u Novi Sad.

Najavio je da će „Novosađani i stranke članice koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ ;zajedno sprečiti kriminalni plan otimanja izborne volje Novog Sada“.

„Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad je formirao ;poseban pravni tim koji će se baviti prikupljanjem i obradom svih dokaza o izbornoj krađi i biće podnete krivične prijave protiv svih odgovornih u MUP za postupke prijave prebivališta bez ovlašćenja vlasnika ili prijave na adrese neodgovarajuće za stanovanje, kao i protiv lica odgovornih za podstrekivanje“, napisao je Vrsajkov u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari