Šta je lider SNS rekao o poslanicima koji su se zakleli u holu? 1foto A.H./ATAImages

Miloš Vučević, predsednik SNS, nakon konstitisanja novog saziva parlamenta Srbije, rekao je da poslanici opozicije nisu položili zakletvu pred grbom i zastavom, već su to učinili pred svojim medijima.

„Zakleli su se pred Šolakovim i Đilasovim medijima, a ne građanima koji su ih birali i državi. To govori o njihovom kukavičluku i bezidejnosti“, rekao je Vučević.

On je čestitao svim građanima Srbije novi parlament, „bez obzira što je neko želeo to da upropasti“.

Napomenuo je da su se tokom konstitutivne sednice čule najveće psovke i uvrede, čime je opozicija pokušala da prikrije svoju bezidejnost, kao i da su profesora Stojana Radenovića, koji je predsedavao sednicom vređali oni koji su jedva završili osnovnu školu i oni sa kupljenim diplomama.

Optužio je poslanike opozicije da dele građane na prihvatljive i neprihvatljive.

„Nismo zadovoljni što su oni koji uporno bacaju ljagu na našu državu i danas izveli performans, svojevrstan vid nasilja, i poslali poruku da za njih ne postoji jedna država, već da ima prihvatljivih i neprihvatljivih građana. Sebi su dali za pravo da kažu da izbori nisu bili fer ili ne, iako su preko tih izbora postali poslanici“, rekao je Vučević i dodao da će se znati ko će biti predsednik Skupštine Srbije kada se većina o tome dogovori i da će sve biti u skladu sa zakonom.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije održana je u burnoj atmosferi, u kojoj su opozicioni poslanici držali transparente i pravili galamu, dok su se pripadnici obezbeđenja opet našli u sali.

Mandati su prihvaćeni, ali su poslanici dve opozicione koalicije položili zakletvu van sale, u holu parlamenta. U sali je sa balkona visio transparent „dosovske lopuže opet biste da pljačkate Srbiju, neće moći“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari