Vučić nakon sastanka u Predsedništvu: Beogradski izbori biće održani 2. juna, sednica skupštine se odlaže 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Tokom svog večerašnjeg obraćanja, Aleksandar Vučić je izjavio da će se beogradski izbori održati najkasnije 2. juna.

-Napravio sam grešku kada sam rekao da će novi izbori biti najkasnije 5. maja na Vaskrs, međutim to nije zakonski precizno. Najkasniji datum za raspisivanje izbora je 3. april, zbog toga je moguće da će biti održani 2. juna, rekao je Vučić.

On je naveo da će te izbore raspisati Ana Brnabić, kao izabrana predsednica skupštine, 3. aprila da bi bio maksimalan rok od 60 dana za njihovo održavanje.

Vučić tvrdi da nije bilo nikakvog stranog pritiska da se izbori održe, kao i da je on održao sastanak sa „prijateljima sa istoka“, a Ana Brnabić sa predstavnicima zemalja Kvinte.

Naveo je da je održao konsultacije sa svim izbornim listama koje su to želele, i u skladu sa tim, prihvatio da lista Srbija ne sme da stane ima dovoljnu većinu za formiranje Skupštine i Vlade Republike Srbije.

Najavio je da će ići na potpuno konstituisanje parlamenta, zbog čega će sednica biti odložena za nedelju dana, kako bi je pripremili za dolazak nove Vlade.

„Nisam pitao Đurića o susretu sa Radoičićem“

Vučić je izjavio večeras da ništa nije pitao ambasadora Srbije u Vašingtonu Marka Đurića o susretu sa nekadašnjim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, zbog njihove zajedničke fotografije, koja je danas objavljena na društvenim mrežama.

-Ništa ga nisam pitao, ni da li je ustao od svog stola da bi se pozdravio, ili je došao sa njim. Gledam sve denuncijante i cinkaroše kako će negde nekome da prijave kako se sreo sa zlikovcem, a hvalite neke koji idu na grob lidera OVK Adema Jašarija. Sve se izokrenulo u ovoj zemlji, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Osvrnuo se i na spoljnopolitičku situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

-Srbija se nalazi u teškoj geopolitičkoj situaciji, kao zemlja koja je politički neutralna i koja jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji, pod velikim smo pritiscima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari