Vučić: Cilj nam je apsolutna većina u Beogradu 1Foto: Fonet-Aleksandar Levajković

Naš je cilj da u Beogradu osvojimo apsolutnu većinu da bismo mogli plan i program da provodimo u delo, izjavio je u sredu predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na završnoj konvenciji stranke i najavio da 2020. počinje izgradnja metroa u Beogradu.

Konvenciji izborne liste „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“ u hali Pionir je prisustvovala premijerka Srbije
Ana Brnabić. Vučić je rekao da će beogradski izbori biti teški i neizvesni. Uvek su teški za one koji pobeđuju. Njima želim lake izbore, poručio je Vučić.

Vrlo je važno da pobedimo, samo tako će Beograd i Srbija moći da idu napred, ocenio je Vučić. Oni koji šire mržnju, imaju problem, ne mi, dok imamo pristojnu, tihu većinu, normalne Beograđane, koji podržavaju poštenje a ne lopovluk, rekao je on. Vučić je istakao da do kraja 2023. svi u Beogradu moraju imati kanalizaciju.

Izgradićemo metro rekao je i dodao da to ranije nije bilo moguće zbog toga što nije bilo novca. Tek danas kad su stabilizovane javne finansije ići ćemo brže, na novo povećanje plata penzija pre kraja godine i imaćemo novca za najvažnije infrastrukturne projekte kao što je metro, izjavio je Vučić. On je rekao da 2020. kreće izgradnja metroa i da su potrebne dve do tri godine da ga izgradimo. Zavšićemo ga kao i gondolu. Izgradićemo i Filharmoniju, rekao je on.

Vučić je rekao da će vlast u Beogradu imati isti odnos i prema Lazarevcu, Mladenovcu, Sopotu, Barajevu, Grockoj…
jednako da pomogne svaki deo Beograda. Iizmišljotine su, kako je rekao, da Siniša Mali ima 24 stana. On ima samo jedan. Imovina moje cele porodice ni za dinar nije uvećana, naprotiv smanjena je, naglasio je Vučić. i zahvalio se koalicionim partnerima i javnim ličnostima koji su podržali listu SNS. Hvala na hrabrosti i što smeju da kažu, to su naša uverenja i ne plaše se da im kažu da su sendvičari, dodao je Vučić.

„Džajo idemo na sendvič odmah posle skupa“, pozvao je Vučić fudbalskoj legendi Crvene zvezde Dragana Džajića. Vučić se na konvenciji posebno obratio ženama od 18 do 100 godina i poručio da će sve uraditi da položaj žena bude
bolji. Nećemo više da dozvolimo da nam žene umiru od rajka dojke, a zakonima ćemo da se obračunamo sa  nasilnicma nad ženama, poručio je Vučić..

Prvi na listi Zoran Radojičić, direktor Dečje klinike u Tiršovoj, rekao je da je u Beogradu za četiri godine urađeno više nego za 20 godina. Urađeni su trgovi, putevi, pešačke zone, hotel Hilton, Beograd na vodi, istakao je Radojičić.

Imamo tim koji će nastaviti kontinuitet dobrih projekata, dodao je on i istakao da će projekat Tiršova 2 biti urađen u
naredne četiri godine. Naša deca, kad im treba pomoć imaće najbolje uslove, koje zaslužuju, poručio je Radojičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari