"Vučić da se zaposli kao kasirka": Sagovornici Danasa o izjavi predsednika da skoro nikad ne ide u prodavnicu 1Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Šta Aleksandra Vučića sprečava da ode u prodavnicu, pita se kopredsednik Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta odgovarajući na Danasovo pitanje dana o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega.

On ima bolju ideju za Vučića.

– Da se zaposli kao kasirka u Maksiju pa će imati priliku da vidi šta njegovi penzosi misle o njemu i njegovoj politici – kaže Jovanović.

Savo Manojlović, direktor inicijative „Kreni-promeni“, smatra da je to „namešteno pitanje koje treba da pokaže kako brine o običnom čoveku i cenama namirnica“.

– Aleksandar Vučić više brine o Rio Tintu i kompanijama koje zagađuju Srbiju nego o seljaku koji hranu prozivodi i ljudima koji tu istu hranu treba da kupuju – navodi on za Danas.

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović ukazuje na to da Vučić ne živi kao običan narod, i nije čudo da on kao predsednik ne ide u prodavnicu i ne zna cene.

– Problem je što je on oko sebe napravio bogatu i povlašćenu elitu koja takođe ne zna kako običan narod živi i koliko je sve u međuvremenu poskupelo – kaže Jovanović za Danas.

Marketinški stručnjak Nikola Parun navodi za Danas da je 2023. godina i da ne mora da se ide u prodavnicu da bi se videle cene, čak ni da bi se kupile namirnice.

– Hvala programerima i dostavljačima – poručuje on.

Predsednika LSV Bojana Kostreša nešto drugo više interesuje.

– Od toga šta Vučić zna, a šta ne zna najviše me interesuje da li je svestan posledica koje građanke i građane Srbije čekaju ako ne sakupi hrabrosti da reši problem Kosova. Zamrznuti konflikt je put u katastrofu! Jedino mir i usklađivanje sa politikom EU omogućuju perspektivu za Srbiju i ceo reguon – zaključuje on za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari