Vučić: Fabrika Brose jedna od najboljih stvari koja se u zemlji dogodila u poslednjih 50 godina 1Foto:Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je polaganje kamena temeljca za nemačku fabriku autodelova Brose jedna od najboljih stvari koja se u zemlji dogodila u poslednjih 50 godina.

Ovo je jedna od fabrika koja će da menja sve ne samo u Pančevu i Banatu, nego i u Beogradu i u Srbiji, rekao je Vučić, ističući da će ta investicija, vredna 180 miliona evra, dodatno povećati izvoz Srbije. V

učić je istakao da je značajnija stvar to što će u fabrici posao naći 1.100 radnika, a plata inženjera će biti 1.500 evra, dok će se zarade, kada država smanji porez na plate, kretati od 1.100 do 1.900 evra. U fabrici će raditi 460 visokoobrazovanjih ljudi, i ona će imati godišnji izvoz od 450 miliona evra, dodao je on.

Vučić je podsetio da Brose proizvodi „sve što vam padne na pamet u automobilskoj industriji“ i da 50 odsto novoproizvedenih vozila ima njihove delove. On je poručio da je presrećan što će nemačka kompanija da pravi fabriku u Pančevu i iskazao uverenje da će da ih prave još u Srbiji. Ja ne znam koliko ovakvih vesti možemo da imamo godišnje, ali ovo je jedna od najvažnijih, o čemu smo samo sanjali, konstatovao je Vučić.

On je obećao kompaniji Brose da država uslove njihovog poslovanja „nikad i nijednog trenutka“ neće promeniti, ni povećanjem korporativnih taksi niti poreza na dodatu vrednost. Želim vam da mnogo toga uradite i da dobro zarađujete, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari