Vučić: Happy imao goste kojima je potrebna stručna pomoć 1Foto: Printscreen/Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u „Ćirilici“, komentarišući izjavu predsednika SRCE Zdravka Ponoša, da nikada ne zna čije interese ovaj političar brani, jer je državljanin Hrvatske koji je „razorio Vojsku Srbije“.

Negirao je da je spoljna politike dvolična, već je, kaže, srpska, a ni američka, ruska, kineska ili indijska.

Ponoš ga je, kaže Vučić, tokom kampanje optuživao da će dan nakon izbora 2022. godine uvesti sankcije Rusiji, te njega nazvao dvoličnim.

Naveo je da strele, igle i tenkovi nisu topljeni u Smederevu, nego u Češkoj, govoreći o tom „razaranje“ Vojsku u vreme kad je Ponoš bio načelnik Generalštaba.

Dodao je da je Kosovo dobilo nezavisnost „u vreme Miloša Jovanovića i Boška Obradovića“.

Kritikovao je izjavu Marinike Tepić, poslanice SSP-a, da porodice dece iz škole Vladislav Ribnikar nemaju „tapiju na bol“, rekavši da oni koji to govore ni ne osećaju bol.

Dodao je da je u školi bio, upisao se u knjigu žalosti i sreo se s direktorkom, kao i da se susretao i s porodicama stradalih u okolini Mladenovca i Smedereva.

„Kako se empatija pokazuje? Tako što ću da vrištim po Gazeli“, rekao je.

Velika tragedija će biti, kaže, zapisana u istoriji Srbije, ali ona treba da bude pokretač promena, smatra.

Priče o tome da u zgradi „City Skyline“, u Beogradu, se nalaze zaposleni u firmi „Blek Rok“ koja je navodno otkupila dugove Srbije, predsednik Vučič uporedio je s navodima da „pušta koronavirus“ onda kada se zaprašuju komarci i da koristi HARP sistem kako bi proizvodio superćelijsku oluju.

„Imali ste vi na ovoj televiziji mnogo gostiju koji ne zaslužuju prostor ne samo u javnom prostoru, ne zaslužuju priliku da razgovaraju s normalnim osobama. Potrebna im je pomoć, bukvalno im je potrebna stručna pomoć“, naveo je on i dodao da je pogodno tlo postoji kod onih s manjkom znanja, a sa viškom lažnog samopouzdanja.

Srbije ja, navodi, danas bezbedna po pitanju javnih finansija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari