Vučić i Hoti sastaju se u Briselu 7. septembra 1Foto: Beta/European Council/Mario Salerno

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd-Priština Miroslav Lajčak biće u ponedeljak, 7. septembra, domaćini novog sastanka na visokom nivou u Briselu….

….predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija, saopštila je evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

„Kao deo sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, na sastanku će biti reči o aranžmanima nevećinske zajednice i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine. Ovog vikenda, uoči sastanka na visokom nivou, specijalni predstavnik EU Lajčak biće domaćin četvrtog sastanka na ekspertskom nivou o prethodno razmatranim temama, a to su nestale i raseljene osobe i ekonomska saradnja“, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine počeće u ponedeljak u 10 časova.

Uoči početka razgovora najavljeno je obraćanje Visokog predstavnika EU Žozepa Borela, a nakon sastanka govoriće specijalni predstavnik Miroslav Lajčak.

Uoči Brisela, delegacije Srbije i Kosova sutra u Beloj kući u Vašingtonu počinju dvodnevni sastanak u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Domaćini skupa su specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel (Richard Grenell) i savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Robert O’Brajan (O’Brien), dok delegacije Beograda i Prištine predvode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari