Vučić i Porošenko o saradnji i nepriznavanju Kosova 1Foto:Pres služba predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Eskišehiru sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom sa o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Vučić je izrazio zahvalnost za principijelnu poziciju Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istovremeno naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, prenela je pres služba predsednika Srbije.

On je konstatovao da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose i istakao da je Srbija zainteresovana za dalje proširenje bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić je naglasio da je ekonomska saradnja daleko ispod potencijala i interesa dve strane i dodao da je veoma važno raditi na usaglašavanju bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Ukrajina poštuje i poštovaće teritorijalni integritet Srbije, istakao je predsednik Porošenko i zamolio

predsednika Vučića da iskoristi svoj autoritet i apeluje na političare u Srbiji da ne vode antiukrajinsku kampanju.

Naši narodi i naše zemlje su veoma bliski i zato treba raditi na razvoju ekonomskih i kulturnih odnosa, kao i na saradnji u drugim oblastima, naglasio je ukrajinski predsednik. Susretu dvojice predsednika prisustvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Vučić i Porošenko prisustvuju danas ceremoniji puštanja u rad Transanadolijskog gasovoda TANAP u turskom gradu Eskišehiru, na poziv predsednika Turske Redћepa Tajipa Erdogana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari