"Vučić ili propast. On želi da vlada u vanrednom ili ratnom stanju": Đorđe Pavićević o izjavi urednika Informera da predsednik hoće da podnese ostavku 1Foto: N1

– Nedavno je jedan od SNS režisera priredbi i propagandista Dragoslav Bokan poručio da je vreme da se brani Vučić i govori o tome koliko je predsedniku teško, komentariše za Danas Đorđe Pavićević, profesor Fakulteta političkih nauka i poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije, smisao i cilj izjave glavnog urednika režimskog tabloida Informer da predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da podnese ostavku kako bi „nekom drugom“ prepustio da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova, u situaciji kada bi pritisci na Srbiju da ova dva poteza povuče bili toliki da država ne može da ih izdrži.

Poenta je u tome, napominje Pavićević, da je situacija uvek takva da samo Vučić može da sačuva nas i državu, da je nezamenjiv.

– Vučić ili propast. Vučićevićev nastup je deo istog narativa koji je pokrenut odmah nakon izbora. Aleksandar Vučić želi da vlada u permanentnom vanrednom ili ratnom stanju koje nije zvanično proglašeno ali se stalno medijski produkuje. Čak je jednom prilikom tako okarakterisao situaciju u kojoj se nalazimo. Sviđa mu se, što smo videli tokom pandemije ili tokom njegovog ministrovanja krajem devedesetih, ta arbitrarnost, da se odluke donose mimo javnosti i van institucija, da ne mora da traži nikakva zakonska opravdanja za to, zaključuje sagovornik Danasa.

Podsetimo, glavni i odgovorni urednik i vlasnik „Informera“ Dragan J. Vučićević rekao je danas, gostujući na TV Pink da moli predsednika Srbije da nikome ne prepušte odluku o Rusiji, jer je ta odluka, rekao je, loša za državne i nacionalne interese Srbije.

Srbija je, kako je napomenuo, 231 dan jedina zemlja u Evropi koje nije uvelo sankcije Rusiji, poručivši da je to pobeda Srbije.

– Ako dozvolite da kažem vašim gledaocima, ovo je najgledaniji program u Srbiji. Trebaju da budu spokojni u ovim ratnim vremenima jer dok je predsednika Vučića Srbija neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i priznati lažnu državu Kosovo, poručio je građanima kao svojevstan šlagvort za obznanjivanje informacija koje ima, rekao je glavni urednik Informera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari