Vučić: Izbori u Beogradu ako ih opozicija želi ali ne odlučuje da li će biti još nekih izbora 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vanredni lokalni izbori u Beogradu, ako opozicija to želi, mogu biti održani u decembru ove ili na proleće naredne godine, ali i dodao da opozicija ne odlučuje o tome da li će istovremeno biti održani još neki izbori.

Vučić je u vanrednom obraćanju građanima rekao da je „nudio“ vanredne beogradske izbore „50 puta“, ali da mu niko nije tražio novo glasanje u glavnom gradu.

„Hoćete beogradske izbore, dobićete ih. Kažite samo da li hoćete u decembru, aprilu ili maju. Pružićemo tu mogućnost u svakom trenutku a da li će biti još nekih izbora, to je druga stvar. O tome ne odlučujute vi, to ćemo još da vidimo“, kazao je predsednik Srbije.

On je odgovorio i na pitanje upućeno premijerki Ani Brnabić u vezi zahteva za smenu nadležnih u opštini Bačka Palanka posle dva smrtna slučaja usled strujnih udara do kojih je došlo jer duže od dve nedelje s ulica nisu uklonjeni kablovi pod naponom.

„Mi smo se dogovorili da odgovorim ja. Sagledaćemo sve zahteve građana ali ne Cvijetića, Pogačara i ostalih profesionalnih demonstranata iz Novog Sada koji gledaju da se pojave na svakom mestu ne bi li napravili neku glupost i čak vređali porodice stradalih jer im se ne dopada šta porodice stradalih govore kako u Beogradu, Mladenovcu tako i u Bačkoj Palanci“, kazao je Vučić.

Komentarišući kritike najavljenih izmena zakona o zdravstvenom osiguranju u delu koji se odnosi na dužinu bolovanja, Vučić je rekao da je prihvaćen deo kritika i da će umesto prvobitno predloženih 15 dana, bolovanje bez rešenja nadležne komisije, moći da traje 30 dana.

„Gospođa Grujičić je u pravu za sve što je rekla. Nama se 57. ili 58. dana naglo oporavi 91 odsto onih koji su uzeli bolovanje, stvarno verujete da je to moguće“, upitao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari