Vučić javno priznao da namerno izaziva političke krize: Miroslav Parović o odlaganju "teških odluka" 1foto: FoNet/Aleksandar-Barda

„Izjavom da je razmišljao da podnese ostavku na mesto predsednika Srbije kako bi time „kupio“ šest do devet meseci, Vučić je javno priznao da on lično izaziva političke i institucionalne krize u zemlji. U to se uklapa i namerno obaranje izbora u Bujanovcu i formiranje Vlade Srbije u poslednjem momentu“, kaže Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Napominje da je Vučić lično izazvao tešku političku krizu u Crnoj Gori, kao i aktuelnu krizu u Republici Srpskoj, a sve sa ciljem da pokuša da nekako skine pritisak sa sebe i odloži donošenja važnih političkih odluka povodom Kosova i odnosa prema Rusiji.

 

„Za sada su ga inostrani centri moći, pre svega deo država političkog zapada, sprečili u naumu da podnese ostavku. Međutim, ne sumnjam da će Vučić sve uraditi da što pre izazove novu političku krizu u zemlji koju bi potom rešavao novim parlamentarnim izborima. Otuda je je već inicirao i podgrejao niz sukoba u sopstvenoj, Srpskoj naprednoj stranci. Istovremeno, potpiruju se potpuno bemsilene rasprave u Narodnoj skupštini kako bi se i u narodu podigao bes prema ovoj instituciji“,objašnjava Parović.

U tom pogledu, kako kaže, može se ubrzo očekivati i eskalacija fingiranih sukoba vlasti i opozicije kako bi najkasnije naredne godine Vučić mogao da se pojavi na televiziji i da poput Slobodana Miloševića 1993. godine kaže kako građani Srbije ne zaslužuje takvu skupštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari