Vučić: Da li poznajete jednu majku koja će da pošalje svog sina u sukob? - Ja ne 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima mnogo tačaka rizika, ali da „ne treba da paničimo“, odnosno da „moramo da budemo spremni na provokacije“. Da je očuvanje političke stabilnosti prirotet, kao i jačanje vojnih snaga i ekonomije Srbije, istakao je on.

Kako je dodao, to je važno „da bismo odvratili svakoga da izvrši agresiju na našu zemlju“.

Situacija na Kosovu je jako komplikovana, napomenuo je, i u političkom i u bezbednosnom smislu. Dodao je da Evropa Srbiji neophodna, ne samo zbog ekonomije već i vrednosti.

Međutim, istakao je nerealno je da pitanje Kosova bude rešeno za par nedelja.

Nemam nekretnine i račune u inostranstvu, samo u BiH. Nemaju čime da mi prete. Mogu da mi kažu da će da me sruše sa vlasti, a pre 17 godina sam bio u opoziciji. Mogu i u zatvor da me šalju da me ubiju, pa šta.. – rekao je Vučić.

Takođe, napomenuo je da su evropski investitori za samo jedan dan otišli iz Rusije, u kontekstu neohodnosti održavanja čvrstih odnosa sa EU.

– Da li poznajete jednu majku koja će da pošalje svog sina u sukob? Ja ne. Lako je nama muškarcima da u kafani uz peto, šesto pivo to kažu. – rekao je predsednik Srbije.

Kako je rekao, dok je on predsednik Srbije, 1999. godina se neće ponoviti.

EU će biti spremna da nam ponudi vrlo konkretan i brz pristup, dodao je, ukoliko Srbija pristane na dogovor o Kosovu. Potom je istakao da ćemo uskoro videti „koliko je to ponižavajuće za Srbiju“.

Pritici na Srbiju rastu, jer svi žele kraj te sage oko Kosova, izjavio predsednik Srbije, uz napomenu da se neće birati sredstva da se do toga dođe.

Vučić je rekao za Prva TV da je u razgovoru i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom čuo za rok od nekoliko nedelja da se reši pitanje Kosova, ali smatra da je to nerealno.

Vidim večeras da je Kvinta zatražila hitan prijem i pretpostavljam da će mi doneti sve ono što je albanski list objavio da treba uraditi do 24. februara sledeće godine, pa deluje da će po svaku cenu da traže neko rešenje, rekao je Vučić.

Ništa ne treba odbijati unapred, ali od onoga što vidim, sve je to teško za Srbiju, a ako moram u ovom trenutku da se odredim – nisu nam dali šansu, kazao je Vučić.

Moja ostavka bi kupila vreme za Srbiju od šest do devet meseci

Govoreći o svojoj ostavci, koju je nedavno saopštio javnosti najpre urednik tabloida Informer, predsednik Srbije je rekao da bi to učinio „ne zbog sebe“, već da bi kupio vreme Srbiji.

Prema njegovim rečima, njegova ostavka bi odužila ceo proces na šest do devet meseci.

Srbiji je neophodan bratski odnos sa Bošnjacima

Srpsko srpskih sukoba ne može da bude i to je moja jedina poruka političarima u RS. To je moja poruka kako god bilo – rekao je Vučić osvrćući se na postizbornu krizu u BiH.

Rekao je da je „Srbiji neophodan dobar i bratski odnos sa Bošnjacima“.

Potom se „pohvalio“ navodno velikim investicima u Sandžak.

– Madam se da više nikada nećemo biti u prilici da se sukobimo sa Bošnjacima – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nikad u svom životu nije ni čuo, ni video Veljka Belivuka i pripadnike njegovog klana.

Nikada nisam rekao da nećemo uvesti sankcije Rusiji

– Ja nikada nisam rekao da nećemo uvesti sankcije Rusiji dokle god ne postoji egzistencijalna ugroženost zemlje. Mislim da još nije trenutak za to. Izjasnili smo se jasno za upad ruskih snaga u Ukrajinu. Kad dođe trenutak da vidim da je država u egzistencijalnoj opasnosti, izaću i reći građanima da uvodimo sankcije – istakao je Vučić.

Mogu da nađem pet miliona razloga da uvedem sankcije Rusiji, dodao je, ali nije to problem, već, naveo je briga za međunarodno pravo.

– Ne znam, mali smo, moguće je da će nas naterati. Osam meseci smo izdržali…. Udri po malom. – rekao je predsednik Srbije.

Rusija nema razumevanja, istakao je Vučić, za Srbiju, ukoliko im „naša država uvede sankcije“.

– To se podrazumeva, da mi ne smemo da im uvedemo sankcije – rekao je Vučić, iako za druge zemlje imaju.

Nikad u svom životu nisam video Belivuka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nikad u svom životu nije ni čuo, ni video Veljka Belivuka i pripadnike njegovog klana.

– Ja nisam sve pratio, pravo da vam kažem. Hoću kažem ljudima samo jednu stvar. Nikad u životu nisam ni video, ni čuo bilo koga od njih. Ukoliko jesam, ne samo da neću biti predsednik Srbije nego sam spreman da do kraja života provedem vreme u zatvoru – rekao je Vučić.

On je naveo kako se „napadaju oni koji su radili na rušenju ove kriminalne grupe, poput njega i ministra policije Aleksandra Vulina“.

– Vidite da napadaju samo one koji su rasturili tu mafijašku hobotnicu. Vulina, ne znam samo gde su našli Darka Glišića – rekao je Vučić.

Dalje da učestvujem u odavanju oda najgorim kriminalcima ne pada mi na pamet, istakao je, jer svaka priča o tome je podizanje rejtinga onima koji su mleli ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari