Vučić: Jug Srbije nije deo pregovora 1Foto: FoNet/Ljiljana Stojanović

„Bože sačuvaj“ bio je odgovor predsednika Srbije Aleksnadra Vucića na pitanje dopisnika FoNeta da li to što ništa konretno nije rekao o mogućnoj gradnji u Medvedji znači da su su ta opština, Bujanovac i Preševo deo dogovora o rešavanja pitanja Kosova.

„Ni pomislio nisam na tako nešto, to bi neki drugi, možda, pomislili. Ne pada mi tako nešto na pamet“, rekao je Vučić.

„Inače, da sam imao nešto konkretno otišao bih u Medveđu, pa bih rekao narodu. Konkretno smo radili puteve, konkretno smo radili druge infrastrukturne projekte, a nadam se, kad budemo imali novog investitora, pa da odem tamo i da zajedno sa narodom to proslavimo“, dodao je Vučić.

Na pitanje dopisnika FoNeta šta će Srbi na Kosovu i oni koji žive u ove tri opštine imati od konačnog rešavanja pitanja Kosova , Vučić je odgovorio “ Najkonkretnije, nadam se da će moći da žive i opstanu“.

„Ne znam na šta mislite, ako mislite da će neko da ide po kućama i deli po 100.000 evra, neće. Ljudi hoće da opstanu, da žive na svojim ognjištima, da imaju budućnost za svoju decu, sve ono za šta se borimo, da ostanu i da imaju više dece“, rekao je Vučić.

On je čestitao Srbima iz Kosovskog pomoravlja, gde se, kaže, pre neki dan rodilo stoto dete u porodilištu u Pasjanu. „To je divna vest i sve najbolje im želim, rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari