"Nema vremena za prenemaganje": Vučić u Minhenu razgovarao sa premijerom Severne Makedonije i nemačkom državnom sekretarkom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je počeo drugi dan Minhenske konferencije o bezbednosti razgovorima sa državnom skeretarkom Nemačke Franciskom Bratner i premijerom Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim, a danas se očekuje još niz sastanaka.

„Sa prijateljem Dmitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana“, napisao je danas Vučić na svom Instagram profilu.

Vučić je dodao da nemaju vremena „za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred“.

Vučić je napisao da je sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner imao „odličan sastanak“.

„Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine. Akcenat je bio na zelenim iznvesticijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike“, napisao je Vučić.

Vučić se juče, prvog dana konferencije sastao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i izjavio je da su „potvrdili sve bolje odnose“ dve države. Razgovarao je i s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom, kao i s premijerom Grčke i britanskim ministrom spoljnih poslova, a i sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari