Vučić: Kompanije iz Azerbejdžana pouzdani partneri 1 Foto: FoNet/TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom, kopredsedavajućim Međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju, čije se peto zasedanje održava u Beogradu.

U saopštenju iz kabineta predsednika Srbije navodi se da su dvojica sagovornika istakla značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva.

Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno u oblasti infrastrukture.

Na sastanku je konstatovano da značajni potencijali za saradnju postoje i u poljoprivredi, energetskom sektoru i turizmu, s posebnim naglaskom na eventualna ulaganja azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja.

Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua.

Vučić je zahvalio državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu.

Mustafajev je rekao da Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, piše u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari