Vučić: Loznica ukida Prostorni plan 1Foto: Ne davimo Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sutra ili prekosutra Skupština grada Loznice doneti odluku o ukidanju prostornog plana koji je već donet.

Sednica Skupštine grada Loznice još zvanično nije zakazana niti je materijal za nju podeljen, ali prema očekivanjima odbornika sa kojima smo nezvanično razgovarali, očekuje se da će se to dogoditi tokom sutrašnjeg dana po hitnom postupku.

Vučić je naveo da će se nakon ove odluke Skupštine drugačije razgovarati sa Rio Tintom i svima drugima u budućnosti.

Na ove Vučićeve reči reagovala je opoziciona grupa građana „Smelo“ na svom Fejbuku objavom da će Skupština grada Loznice u četvrtak 16. decembra staviti van pravne snage Odluku o prostornom planu grada zajedno sa inkorporiranim Planom područja posebne namene Jadar, a koji je 29. jula usvojila Skupština tog grada.

“Na pravnu sangu će biti vraćen prostorni plan Grada Loznice koji je bio na snazi do 29. jula i u kojem se ne nalazi plan područja posebne namene Jadar. Veliko bravo za građane Jadra i cele Srbije“, naveli su iz „Smelo“.

Oni dodaju da se neće umiriti dok Plan područja posebne namene Jadar Vlada ne stavi van snage i dok se ne proglasi moratorijum na iskopavanje litijuma u Srbiji.

Jedan od zahteva građana koji su prošle subote blokirali puteve u Srbiji je upravo ukidanje ovog prostornog plana.

Najavljeno je da će članice Ekološkog ustanka otići u Loznicu na dan održavanja sednice Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari