Vučić najavio hoće li biti kordona policije na večerašnjem skupu "Srbija protiv nasilja" i blokadi Gazele 1Printskrin TV Pink

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić opoziciji koja večeras organizuje blokadu Gazele poručio da im „policija neće pomoći postavljanjem kordona“ već da će dozvoliti građanima da vide kako ti političari „vole da ih muče“ blokadom saobraćaja.

Komentarišući tvit Slobodana Georgieva, koji je pročitala novinarka Pinka, naveo da sebe smatra „seljakom“, i da je na to ponosan.

„A Srđan Milivojević je urban tip. Radite to svaki dan, a ako mislite da će policija da vam pomaže postavljanjem kordona, neće toga biti dokle god životi građana ne budu ugroženi“, naveo je.

Deo parlamentarne opozicione, podržanim različitim vanparlamentarnim grupacijama i NVO sektorom, organizuje drugi po redu protest kojim traže odgovornost vlasti i nadležnih za dva masovna ubistva koja su se prošle sedmice u Srbiji dogodila.

Za 18 časova planiran je skup kod Skupštine, odakle će okupljeni krenuti ulicom Kneza Miloša do mosta Gazela koji će, najavljeno je, dva sata blokirati.

Govoreći o tekstu u Njujork Tajmsu on je naveo da su to „besmislene bajke i priče“ te da je novinar koji je taj tekst pisao ima druge razloge zbog kojih je to činio, kako kaže, „zbog Rusije i Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari