aleksandar vučićfoto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio po treći put u jednom danu, ovaj put nakon sednice nacionalne bezdbendosti, na kojoj su kako je rekao bili predstavnici BIA kao i Ivica Dačić.

„Analizirali smo sve što se događalo večeras i pirpadnicima policije koji su težak teret podneli večeras, i sa predsatvnicima BIA, tu je bio i Ivic Dačić“, rekao je Vučić.

„Ono što mi želimo da kažemo je da je ovo bilo pripremano, mi za to imamo čvrste dokaze, država će da reaguje i uveren sam da će Tužilaštvo ragovati u skladu sa zakonom“, dodao je on.

Rekao je da niko nema pravo da uništava imovinu građana i nanosi teške telesne povrede policiji.

„Imamo za sada dvojicu teško povređenih policijaca, jednom je jedva zaustavljeno krvarenje, imamo više lakše povređenih policjaca, njih su gađali kockama kojima sa lakoćom možete da ubijete čoveka“, rekao je Vučić.

On je ponovio da je ovaj kako je rekao „akt“ bio pripreman.

„Naše bezbednosne agencije su u potpunosti to predvidele i o tome obaveštavale javnost, svi su se pretvarali da ne znaju o čemu je reč. Danas je pokušano nasilno zauzimanje institucije Republike Srbije“, izjavio je Vučić.

Saopštio je da je do sada uhapšeno više od 35 demonstranata i da se hapšenja nastavljaju širom Beograda i da ta akcija neće stati.

„Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, sva lica će u jednom trenutku biti pohapšena“, rekao je predsednik Vučić.

„Gde god se skrivali neće moći da se sakriju“, dodao je on.

On je opoziciji prebacio da je ona ta koja je pokušala da ukrade izbornu volju naroda i uništi demokratiju u Srbiji.

„Bez ikakvog dokaza ste optužili nekoga da nije pobedio iako ste dobro znali da jeste“, poručio je Vučić opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari