Vučić: Nastaviću da molim Vučićevića da ne ide u zatvor, ponudio sam mu da ja platim kaznu - ali, neće 1Foto: Printscreen/Pink TV

Mislio sam da je to neslana šala. Pozvao sam sinoć Dragana J. Vučićevića telefonom, ali vidim da je on odliućan da svoj protest izrazi na taj način, da ide u zatvor – rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije na otvaranju deonice puta Novi Beograd – Surčin

Iako je u nekoliko navrata istakao da ne želi da se meša u rad pravosuđa, istovremeno je u nekoliko navrata isticao da neki ljudi u pravosuđu presudom uredniku Informera hoće da se dodvore „onima koji dolaze“, misleći na opoziciju, kao i da je verovatno na delu i uticaj stranaca.

– Mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu, dodvoravanja… pošto oni misle da su zimzeleni, a političari listopadni. Neke medijske kuće ne mogu nikada da dobiju osuđujuće presude, a oni za koje se tvrdi da su pod konttrolom države dobijaju – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je „loše za zenlju da urednik Informera ide u zatvor.

– Rekao sam mu, uplatiću ja, nije probkem, to mi je jedna plata, ali je on rekao da mu je to važno jer hoće da dokaže svoje principe – istakao je Vučić.

On je, između ostalog, naglasio da će odlazak Vučićevića „loše da odjekne kod naših građana“, odnosno da ga „baš briga“ kako će drugi da reaguju, misleći na međunarodnu javnost, te da će on zbog toga nastaviti da ga moli da ne ide u zatvor.

Predsednik Vučić rekao je danas i da su otpori u državi svuda, na svakom mestu, štrajkovi na svakom koraku, „kada krenu da se menjaju stvari“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari