"Zamislite koliko je Drobnjaku teško da nad glavom ima Malog": Vučić u Surčinu progovorio o "otporima u državi na svakom mestu" 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić rekao je danas da su otpori u državi svuda, na svakom mestu, štrajkovi na svakom koraku, „kada krenu da se menjaju stvari“.

On je, na otvaranju deonice auto-puta od Novog Beograda do Surčina, na pitanje novinara da li su potrebne promene u Elektroprivredi Srbije, rekao da svuda ide teško kada se pokrenu promene jer „svi hoće da sačuvaju privilegije, da nastave da lepo žive, ako je moguće da ne rade više, nego manje“.

„Zamislite koliko je Zoranu Drobnjaku, direktoru Puteva Srbije, teško da nad glavom ima Sinišu Malog ministra finansija, ali mora da ima, u protivnom nikad ne bi imali pare za puteve. Zato smo pozvali one koji to najbolje znaju u svetu da nam pomognu“, rekao je Vučić.

Dodao je da će da bude „otpora i najbednijih trikova – je li, dovodiš nam Norvežane, a nema pametnih Srba?“.

„To tako ide, to je Srbija, ta borba protiv privilegija će uvek biti teška, za političare najteža“, rekao je Vučić.

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“, od Novog Beograda do Surčina, dugačka 7,9 kilometara, u koju je uloženo 70,9 miliona dolara, otvorena je danas.

Ta deonica će građanima Novog Beograda i Zemuna biti najbrža veza sa auto-putem „Miloš Veliki“ i kraća je oko 10 kilometara, jer će im omogućiti da se iz Vojvođanske i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na auto-put „Miloš Veliki“, umesto dosadašnjeg ulaska preko dela auto-puta Beograd – Zagreb.

Projektovana je za brzinu od 80 kilometara na sat i na njoj su četiri mosta i dva nadvožnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari