Šta je Vučić rekao o smrti Navaljnog? 1foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da se tokom konferencije susreo s više zvaničnika iz sveta i da je tema bila i Rusija.

„Što se Rusije tiče, to uvek čujete na svakom mestu i na svakom koraku i to sam čuo bar na dva sastanka danas. To je ključna tema, mislim, da mi budemo sasvim fer, suviše smo mi mali, ovo su naše muke“, rekao je on.

„Ali, Rusija je suština i sad ovo posle smrti (Alekseja) Navaljnog, to je užasno teška situacija i naravno tragedija i loša vest za ceo svet, za svakog normalnog čoveka je užasno kada čujete da je neko preminuo. Da li je preminuo iz ovog ili iz onog razloga, to će istraga bilo čija da ustanovi, ali svakako loša vest koja doprinosi još težoj atmosferi“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao je da se ta atmosfera mogla osetiti na konferenciju, ali da je Srbija „isuviše mala da bi bila bilo kakav suštinski faktor osim što niko ne želi da vidi da na bilo koji način Srbija ima drugačiji stav od većine“.

Podsetimo, kako je N1 juče izvestio, obraćanju Julije Navaljne na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu prethodio je dug i stajaći aplauz prisutnih, ali tome se predsednik Srbije Aleksandar nije pridružio.

Tokom obraćanja supruge Alekseja Navaljnog Julije na Minhenskoj bezbednosnojj konferenciji u dvorani nalazii se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Njen izlazak na binu pozdravljen je ustajanjem većine prisutnih u sali i dugim aplauzom.

Kako se moglo videti na snimku, izvestio je N1, predsednik Vučić je sedeo u prvom redu i među poslednjima je ustao, ali se nije pridružio aplauzu. Umesto toga, predsednik Srbije je nameštao slušalice za simultani prevod, a potom nastavio da stoji.

Na vest N1 reagovala je oštro premijerka Ana Brnabić, rekavši da „Šolakovi mediji lešinare na smrti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari