Vučić nazvao iracionalnim navode nemačkog lista da 'sanja o velikosrpskom carstvu' 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras kao iracionalne navode nemačkog lista Rajniše post da „sanja o velikosrpskom carstvu“.

„Kad dođu u fazu da ne mogu da kažu da je Vučić rekao da se zalaže za vaskoliko srpsko carstvo ili da radi po tom pitanju, prelaze u sferu iracionalnog jer u svojoj kampanji moraju da objasne zašto moraju da čuvaju svoje čedo Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji i zašto Srbi svuda u regionu moraju da budu krivi kao u BiH“, rekao je Vučić za Radioteleviziju Srbije (RTS).

On je kazao i da bi se „iznenadili“ kada bi znali šta sanja ali to kako je rekao, nema veze sa onim o čemu je pisao nemački list.

Komentarišući navode o ruskom uticaju u Srbiji, Vučić je rekao da „naravno da ima“ ruskih medija i Srbiji ali i dodao da to ne znači da nema „ovih drugih“.

„Željko Mitrović svakog dana piše isto što i ambasador Hil, Milomir Marić isto što piše Putin. Kakve to ima veze sa politikom Srbije? Ja sam taj koji ću da vodim politiku u skladu sa interesima Srbije, baš me briga šta će da kaže bilo ko drugi ili medij u Srbiji“, rekao je predsednik.

Upitao je da li zbog toga treba gasiti medije.

„Da gasimo Novu S i N1 što su ogoljeno na strani Zapada, da gasimo Pink što je na strani Zapada, Hepi što je na strani Rusije? Ja u tome neću da učestvujem“, rekao je Vučić.

Ponovio je da će dok bude predsednik, do 2027. godine, politika koju vodi biti „samostalna, nezavisna Srbija koja ima svoje spoljnopolitičke ciljeve na evropskom putu ali koja neće da ruši svoja tradicionalna prijateljstva ma ko šta tražio od medijskih poslanika ili na bilo koji drugi način“.

„Neću da dozvolim da Srbija upadne u vrtlog ludila i jednih i drugih“, rekao je Vučić i dodao da se „raduje“ odlasku u Kinu o oktobru gde bi kako je rekao, trebalo da bude potpisano 38 sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari