Vučić nije saopštio da li će se Srbija pridružiti sankcijama Rusiji, ali istakao da je Putin zarad ruskih interesa promenio mišljenje o Kosovu

Vanredno obraćanje predsednika Srbije u 10 tačaka

Ostavite komentar


  1. Mada je vecina glasaca glasala za njega….E ,sljive medju Srbima….

  2. Moj stomak zaista ne može da podnese ovaj monolog ,manipulacija I lazi.

  3. Situacija je „nikad teza“ jer si ti na vlasti. Ocigledno si igrao na krive igrace majstore.

  4. Nije mi jasno kakav smo mi to narod kad smo ovakvog lika izabrali za predsednika

  5. Svi su mu drugi krivi, samo on nije.
    Najveći promašaj Srba i Srbije u zadnjih dvesta godina.

  6. predsednik se pravi mutaviji nego sto jeste. pa pitanj3e odluke medjunarodnog suda pravde potegao je licno vucic bar 50 puta od kada je na vlasti.sramota je svoj kukavicluk sakrivati iza tudjih reci koje st njegovim odlukama nemaju veze.

  7. Vidimo nepravdu godinama silu pritiska bez ikakvog razloga ne rese probleme nego ih umnozavaju godinama tamo narod nemaju nikakvog mira vidimo zlo terorista kriminala zlo i zlocine ubice korupcije i godinama ih niko ne spreci u kakvom resenju pricaju kad svega lazima silama izbegavaju svega i svega je na kosovo i metohiju illegalno svako zlo sa svake strane nista nisu resili nego su svega izbegavali to rade i danas takose ne moze vise nikome dozvoliti problemi su se trebali i morali odavno resiti ne da se izbegava i zele silom tudju zemlju gde to ima !!!

  8. Стварно мањка ‘леба у Немачкој.?Шолц му сервирао „бунике“ за вечеру.

  9. „Naše je da čujemo, nije da podilazimo javnom mnjenju, već da da radimo ono što je u interesu države. Srbija će biti snažnija na evropskom putu. Naša trgovinska saradanja sa EU je više od 60 odsto saradnje su dobre i jednim i drugima zasto to to nebi srbija ima pravo da saradjuje i sa celim svetom i oni od sveta koji zele da saradjuju sa srbijom to nije stetno nikome !!!

  10. Ja sam protiv pridruzenja sankcije riusiji to nije potrebno da budemo neprijatelji mi zelimo da gradimo projateljsto i sa onima i sa svima u celom svetu koji zele iskreno prijateljstvo za to nam netreba nikakva sila niti pritiske !!!

  11. Čini se da je dogovor da udjemo u EU ne uvodeći sankcije Rusiji. Takodje, čini se da je to ustupak zbog politike EU prema pitanju Kosova, koje će morati biti rešeno po ubrzanoj proceduri .

  12. Kako nije saopstio?
    Jeste li gledali do kraja?
    Zadnja mu je tacka bila da od sankcija nema nista.

  13. Nije saopštio danas, saopštit će sutra, prekosutra, jer dosadašnji pritsci su tek kamilica. On prosto igra na kartu što bržeg kraja rata, ali što duže odlaže sankcije tim gore po njega, ali i Srbiju.

  14. Rusija nije priznala KiM ona se samo pozvala na odluku MSP i nista vise jer kada se sagleda situacija u svetu bolji adut nema.

  15. Putin nije promenio stav o Kosovu, samo je iskoristio činjenicu da je Kosovo presedan koji su zapadne zemlje stvorile. Zato bi naš stav prema Evropi i SAD trebao da bude: poništite priznanje Kosova ili ne prigovarajte Rusiji za otcepljenje dela Ukrajine. To i jeste suština stava Putina. A pošto zna da Evropa i SAD neće povući odluke o priznanju, logično je da je iskoristio primer Kosova

  16. Savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde nije pravilno interpretirano,
    radi se o čistom primeru manipulacije. MSP kao najviše pravosudno telo postupio je kao amicus cuire i njegovo mišljenje o KiM nije pravno obvezujuće iako ima određeni pravni autoritet. Čitaj pažljivije kad reinterpretiraš tuđe manipulacije, pogotovo ako interpretiraš pravno neobavezujuće savetodavno mišljenje MSP!!!

  17. Пут Србије нема алтернативу јер сте сви смишљено радили на томе да земљу доведете до потпуне зависности од свих осталих. Алтернатива свакако постоји и то је једна болна специјална операција која је морала бити спроведена После 5.октобра.Хапшење, одузимање имовине свима који су се окористили о државу и народ од 1945 па до данас.Увек постоји решење

  18. Ova vlast je izdala celokupno pravoslavlje najbolje je da da odu sa vlasti I spasu srpstvo kaže:

    Zdravko

  19. Predsednik=“Vrati Perici uvo!“ A dosad si podilazio javnom mnenju i radio sve u interesu države i naroda!?Da povratiš od muke!

  20. Dosta priznajte kosovo necemo u rat Dosta smo izgubili necemo vise mir mir mir

  21. Srpsku politiku i sva zla na Balkanu najbolje je predstavio Filip Koen u knjizi „Tajni rat Srbije“. Jasno, argumentovano, objektivno je to ovaj Jevrejin , prof.univerziteta u Teksasu, odradio.

  22. Ne izvrčite stvari….kao da mi nemamo uši i oči da čujemo i vidimo šta ko govori i jako se ko ponaša…

  23. Nakon nasilnog i brutalnog otimanja dela teritorije državi Srbiji medjunarodno pravo više ne postoji. Kako stvari stoje tek će se menjati granice u svetu.

  24. Srbija nista nece dobiti od eu,kao sto nije ni
    Rumunija .n3e treba nam EU

  25. Pa da je saopštio da će uvesti sankcije čekao bi ga haos na ulicama Beograda…a priznanje Kosova i Metohije uopšte ne zavisi od mišljenja Rusije već isključivo od nas. Mi se pitamo da li ćemo priznati KiM a ne Rusija.

  26. Vučić bolje da je rekao Vulinu da se ne krši zakon o ličnoj karti. U zakonu piše da zahtev za istu može da se podnese putem konzularnog odelenja, meðutim to u praksi nije tako.

  27. Jao Boze, sta cemo imati ako budemo u Eu? Britanija izasla a mi jos uvijek hocemo u Eu potcjenjuju svakog ko se s njima u stavovima ne slaze, Madjarska ni kriva ni duzna ne valja jer be podrzava dosta toga sto Eu predlaze ko god ne igra kako oni sviraju …odmah pocinju uskracivati i ono sto nisu pruzili pa cemu ce vise ta Eu
    Iovako se raspada ….i tako i treba

  28. Nije Putin promenio misljenje to sto su Rusi iskoristili slucaj Kosova da bi odbranili jednostrano proglasenje nezavisnosti Donjecka i Luhanska – to je bio plan Rusije od samog pocetka…naravno, dok su mnogi Srbi podrzavali „bratske“ odnose sa Rusima sami Rusi gledali su svoje interese i kako „bratski“ odnosi sa Srbima mogu da im koriste.

  29. Dosta vise sa Vasim obnama i lazima u vezi tumacenja Putinove izjave.Ne obmanjujte narod kao pojedini tablodi.Ni AV nije sta je Putin rekao i zeleo da postigne sa tom izjavom.Nece Rusi da priznaju KIM.Da nasa vlast ne upadne u zamku u tome je poenta.

  30. Postovani za sankcije ja mislim prvo da bi bolje bilo razgovarati sa Putnom pa onda tek da se odluči za sankcije nisam za uvodjenje sankcija pozdrav

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.