Vučić o detaljima sastanka sa Bocan-Harčenkom u Dnevniku RTS-a 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko obavestio je danas predsednik Srbije Aleksandra Vučića o razlozima koji su onemogućili dolazak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd i doneo dokumenta koja to potkrepljuju, objavljeno je na Vučićevom nalogu na Instagramu.

Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su sprečile dolazak šefa ruske diplomatije Lavrova.

On je rekao da će Srbija, uprkos svemu, čuvati nezavisnost i samostalnost u političkom odlučivanju, nastaviti evropski put uz negovanje tradicionalnih prijateljskih i partnerskih odnosa sa zemljama na svim kontinentima i očuvanje vojne neutralnosti.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova.

Vučić je rekao da se nada da će se uskoro vratiti vreme mira i saradnje, te da će dijalog i razgovor postati jedino sredstvo komunikacije u savremenom svetu.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o brojnim temama iz bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, konstatujući neophodnost detaljnijih razgovora na svim nivoima.

Vučić je rekao da će tokom dana javnosti u Srbiji objasniti detalje u vezi sa posetom ministra Lavrova.

Kako je naveo Vučić, o svemu će više govoriti na RTS u Dnevniku u 19:30.

Vučić se u 10 časova sastao sa Bocan-Harčenkom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari