Vučić o Junkeru: Ne podnosim kad se prave lažne simetrije

Ostavite komentar


  1. Da predsednik vlade ima sedu kosu i bore na licu ne bi tako odgovarao svetskim diplomatama. Sta ono bese odgovornost i mudrost…

  2. Junker me je razocarao ovakvim odgovorom,Hrvatska cak nije ni dobila pecku zbog ponasanja koje ne prilici zemlji EU.

  3. Junker je to sve zavio da se ne naljute braca Hrvati i mislim da nije imao hrabrosti za nesto drugo. Mislim da ce neki veci zvanicnici morati ostrije da reaguju na ponasanje Hrvata ne bitno dali im je izborna kampanja ili ne.

  4. Ovde je svima jasno da Hrvati preteruju i pokazuju svoje pravo lice i verujem da ce Merkelova na kraju morati da reaguje kao i za poglavlja 23 i 24 kad su blokirali.

  5. Gospodine Vučiću, simetrija, ravnoteža i jednakost ne postoje tamo gdje bi Vi htjeli da ih ima. Sve to dolazi polako, na dugu štapu i nikada sve odjednom, sve zajedno, nego polako i "na peci-bokune" (na male dijelove i one malo veće), ili što bi vi rekli "natenane", tako da kada se načekate i nešto od toga ostvarite da se možete punopravno uspoređivati, ne ćete se ni posebno tome veseliti, kao što se ničemu posebno ne radujemo što predugo čekamo i na kraju našu pažnju okupiraju trenutne brige i problemi.

  6. Smešno je bilo očekivati da će nam oprostiti sardnju sa Rusijom i nepriznavanje Kosova,tako da snama kulturno sarađuju i čekaju da pokleknemo,ali nam krila ne daju.

  7. Uopšteno i neprimereno visokom zvaničniku EUjer ovde nemože biti uopšten odgovor jer problem je lociran ustaše su napravile haos i trebalo je da kaže šta će učiniti da ustašluk prestane a ne da Srbiji drži predavanje o demokratiji.

  8. Upravu je premijer sto Srbija neodgovara na provokacije i izjave Hrvatske i BiH,jer mi i ako mala zemlja tezimo miru i stabilnosti regiona i ocuvanju svoga naroda i kulture u okolnim drzavama. Nema svrhe komentarisati Junkerov sramni odgovor.

  9. Bolje da nisu ništa ni odgovorili, jer ništa konkretno nisu rekli, niti su reagovali na provokacije Hrvata.

  10. Kad bi bili manje autisticni i arogantni pa da cujete sta mi,vasi podanici i sirotinja raja imamo da kazemo o podizanju skupih hramova,o tome kako ne damo Kosovo koje nemamo,o suocavanju sa sopstvenom prosloscu,o podrsci najgorem politicaru u regionu(Dodik)i poskupljenju struje kad je receno da ga nece biti.
    Gospodo hriscanska,pre osude drugih da vidimo sebe:vidimo trun u oku komsija a ne vidimo balvane u svom.
    G.premijeru,probudite se dok ne bude kasno!

  11. Najbolje je nista ne komentarisati da se ne bi ugrozio ekonomski razvoj zemlje, mir, stabilnost.

  12. I reče vučić – neću da komentarišem, ali ću da vam kažem…. Šta smo mi bogu zgrešili da nam ova pojava bude kancelar? A vi botići, kojima je kancelar omogućio da trošite pare bolesnih i gladnih, osvetlite mu lik i nedelo udarnički. Nego gde nestadoste na vest o poskupljenju struje?

  13. Tako je premijeru arsini treba da budu isti i za Srbe,Hrvate,Bosnjake i ostale narode i drzave.

  14. Junker je pokazao da je i sam,poput Hrvatskih politicara, marioneta Zapada i da igra kako oni sviraju. U svom pismu nam nije pomogao ni malo. To sto je napisao, smo svi znali i bez njegovog odgovora.

  15. Ovaj diplomatski neodređen i uopšen stav EK mogao se i očekivati jer da su želeli da reaguju konkrenim potezima uz upozorenje Hrvatskoj ne bi čekali više od mesec dana.

  16. EU je i ovoga puta upotrebila dvostruke aršine i njihov odgovor nas je sve malo razočarao, ali Bože moj. Moramo nastaviti uzdignute glave i voditi politiku u našem interesu.

  17. Ja ne podnosim kad poskupi struja, ne podnosim kad se zapošljavaju starlete i starletani u EPSu i ostalim javnim preduzećima, ne podnosim nezakonito i divljačko rušenje Savamale, ne podnosim kompletne idiote, ne podnosim botove, ne podnosim javni dug od 75%, ne podnosim falsifikate, ne podnosim laži, ne podnosim najveći odliv srpskih mozgova u inostranstvo, ne podnosim najveći priliv srpskih kompletnih idiota u Vladu Srbije, ne podnosim tužilaštvo koje ćuti…………..I šta ćemo sad Vučiću? Vidiš, moje NE PODNOSIM je jače od tvog ne podnosim, jer ja plaćam tebe a ne ti mene. I ne plaćam te da nešto podnosiš ili ne nego da radiš u mom interesu a ne da samo pričaš o tome pri tom radeći samo za sebe i svoje kompletne idiote.

  18. Ako EU ne zeli da se raspadne morace da bude odredjena spram fasizma a ne ovako.Nije Junker odgovorio jer zna da i u nekim drugim clanicama EU neonacizam ima sve vise pristalica.Ali nije iskoristio priliku da se EU ogradi i pocne borbu sa tom posasti , moraju da znaju da se fasizam ponasa kao rak.

  19. Ko na vreme ne shvati problem , kasnije ga teze resava .Nek se EU dozove pameti , mislili su i da je nemoguce da ih napusti UK.Imali su priliku da saseku u korenu fasizam u Hrvatskoj , jasnom osudom.

  20. Odgovornost i iskrenost je vrlina, ali retko ko ih ima. Zato cenimo naseg premijera koji se bori za nasu zemlju i ne dozvoljava da neko lazima unisti ono sto on pokusava da gradi iz temelja.

  21. upravo tako, imamo posla sa lažovima i licemerima, a fasizam u srcu eu, hrvatski vandalizam.

  22. Odgovor Junkera pokazuje samo nastojanja EU da se previše ne upliću u situaciju u regionu a sa druge strane ukazao i na potrebu da svaka država gleda svoja posla a za pretnje, uvrede i provokacije postoje zakonodavni organi.

  23. Važno je da je Vučić ukazao EU na situaciju u regionu i protivljenje Srbije zbog provokacija i profašističkih istupa pojedinih političara Hrvatske! Vreme će pokazati svoje!

  24. Aleksandar Vucic je sasvim u pravu kada kaze da ne podnosi preave lazne smetnje. Iskreno receno Junker je razocarao ovakvim odgovorom sve gradjane Srbije, Nikom nije jasno sta to treba Hrvatska da uradi da bi dobila po nosu, cak nije ni dobila pecku zbog ponasanja koje ne prilici zemlji EU.

  25. Samo neka Srbija ide svojim putem,ostali mogu da nam okrenu ledja ili da nam se pridruze,svejedno je,mozemo i sa njima,ali i bez njih.

  26. Nije ništa čudno da se svako zalaže za svoje. Ni sumnjao nisam da li će ovaj dopis biti u našu korist

  27. Evo baš zbog ovakvih stavova se i desio Brekzit, prvo zar je Vučić morao da piše na četri adrese , i da čeka da se i ostali sete i odgovore i ako ga uopšte i ispoštuju. Netrba od ostalih očekivati nešto posebno, niko od njih nema jasan stav o niočemu i zato EU nema budučnost, zbog okoštale birokratije koja sama sebe bira i smenjuje dok narodi u zajednici ne odlučuju o ničemu i zato je budučnost EZ neizvesna.

  28. Daleko od toga da sam bot, a još manje fan Vučićev, što ovim povodom i nije od nekog značaja. Još manje sam autošovinista – šovinista i nacionalista nisam nikad bio.
    Ali, ovakav blam teško da neko može da shvati i razume. Samo što nije ispraznio kofu svima nama po glavi, a ovaj će da ćuti i da ga poštuje. Da ga je bar pozvao kod Tome domaćina u Bajčetinu, bilo bi mi lakše, čovek voli domaćinski – treba mu učiniti.
    Posle ovog pisma, imam više razumevanja za Vučićevo oduševljenje i ushićenje Borisom Džonsonom.
    Na kraju, uvek treba znati gde ti mesto.

  29. Mi odlično znamo kako se grade dobrosusedski odnosi, a tome u prilog ide i činjenica da je vlada prestala da odgovara na bilo kakve ispade iz okruženja. Mada, kada EU propusti da osudi neki postupak, isto je kao i da su ga prećutno aminovali.

  30. Ne podnosim, da ovoliko botova, samo za sendvic, mora da cita Danas.Kako li je njima? Mora da je tesko, kad moraju, na sili, da se dive sveznajucem, narcishoidnom i hvalisavom cancelaru.Medjutim, u svakom zlu ima i dobra, jer raste tiraz Danasa, a smanjuje se glupost SNS- ovaca.Kladim se, da ovo ne razumeju, pa ocekujem lajkove.

  31. . , A a B b…. Tačka, Zarez (zapeta), malo i veliko slovo itd….ime Vam je stranog porekla, a kod nas je odomaćeno- "botovi"…..jadno je da uz bajate sendviče još niste savladali srpski pravopis, gramatiku, pisanje i upotrebu malog i velikog slova, pravilno pisanje i početak rečenice! Uvažavam Vaše mišljenje, ali stvarno ste jadni, oprostite na izrazu, jer ni misao ne umete pravilno da iskažete i napišete je uz bajati diktat!

  32. Vucic, Nikolic I njihova cetnicko-rusofilska bagatela jos uvijek ne shvacaju da je jugostan crko I da Srbistan nije vise na vrhu stola da drugima naredjuje I prijete udbaskim palicama.
    Kadgod su ovakvi vodili Srbiju u corsokak, Srbi su izgubili.
    RS je slijepo crijevo gdje se cirevi pojavljuju. Srebrenica se ne moze izlijeciti!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.