Vučić o Lavrovom govoru u Skoplju: Suštinski je sve istinito rekao 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, na Ministarskom savetu OEBS u Skoplju, „sve istinito rekao“ kada je u pitanju Srbija.

Vučić je rekao za TV Pink da je Lavrov govorio i o mnogo važnijim stvarima za Srbiju i srpski narod, nego što je ocena da Srbija neće otvoriti nijedno novo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom ako ne uvede sankcije Rusiji.

„Suštinski je Lavrov sve istinito rekao. On je govorio i o mnogo važnijim stvarima za Srbiju i o tome kako je to funkcionisalo od 2013, kako su varali našu zemlju posle Briselskog sporazuma kako bi se dostiglo nešto što treba da se ispuni, a kada se to ne bi ispunjavalo, rekli bi Srbima – pa eto deset godina nije ispunjeno, pa ćete dobiti duplo manje od toga što ste tražili. To je tačno, to se sve događa“, kazao je Vučić.

On je istakao da se postavlja pitanje šta mi možemo da promenimo, a da ostanemo ne samo živi, već i da sačuvamo svoju decu, da nemamo ratove i da nam zemlja ekonomski napreduje.

„Istina je da su nam prilično vezane ruke i da se mnogo bolje držimo nego što bi iko očekivao u čuvanju nezavisnosti, suvereniteta, čuvanju granica i u donošenju odluka. Ali da je teška situacija, svakako jeste, da će biti još teža potvrđuju odluke u kojima neki smatraju da bi bilo dobro da Ohridski sporazum Evropska komisija uvrsti kao deo pregovaračkog poglavlja“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari